Må jeg installere Facebook Messenger?

Nå er det kun én app som gjelder for meldinger på Facebook. Eller?

<b>EN EGEN APP:</b> Hvis du vil sende meldinger til vennene dine på Facebook, kan du ikke lenger bruke den offisielle appen. Nå er det bare «Messenger» som gjelder. Foto: KIRSTI ØSTVANG
EN EGEN APP: Hvis du vil sende meldinger til vennene dine på Facebook, kan du ikke lenger bruke den offisielle appen. Nå er det bare «Messenger» som gjelder. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

De fleste Facebook-brukere tvinges i disse dager over på Facebook Messenger om de ønsker å sende eller motta meldinger til sine venner på mobilen.

Nyheten om at Facebook hadde planer om å fjerne meldingsfunksjonen fra hovedappen ble kjent i april.

Brukerne har siden den gang blitt bedt om å laste ned den separate Messenger-appen, men har fortsatt hatt tilgang til meldingene.

Og det er ikke den eneste funksjonen Facebook har fjernet i mobilappen.

Kun Android og iPhone

Men nå blir det også slutt på det. Endringene påvirker riktignok ikke alle, ifølge Mashable, kun dem som bruker appen på Android og iPhone.

På iPad og Windows Phone vil meldinger fortsatt være tilgjengelig.

Les også: Fem populære meldingsapper til mobilen

Stor misnøye

Si din mening

Hva synes du om at du må bruke en egen app for Facebook-meldinger? (Avsluttet)
Unødvendig, jeg trenger ikke flere apper på telefonen min!(80%) 5642
Jeg synes faktisk det er bedre.(11%) 790
Det spiller ingen rolle.(9%) 609
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Facebook-endringer får tradisjonelt en del motbør, og denne gangen er intet unntak. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Selv om den dedikerte meldingsappen har gått til topps på listen over de mest nedlastede appene i App Store, får den nå totalslakt, bare 1 av 5 mulige stjerner.

Klagene går på både dårlig ytelse og tvilsom håndtering av personvernet, men de fleste ser bare ut til å ha et problem med at appen tvinges på dem. Her er bare noen av tilbakemeldingene folk har kommet med:

 • «Helt idiotisk app, noe av det verste jeg har sett.»
 • «Lynfrekt å tvinge på oss en separat app! Fjern skiten.»
 • «Unødvendig at jeg ikke kan åpne meldinger i Facebook-appen. Kommer til å gi appen 1 stjerne på alle versjonene inntil de fjerner tvangen til å bruke Messenger.»
 • «Ser ingen positive sider ved å ha Messenger som egen app. Bare plagsomt.»
 • HELLER IKKE FORNØYDE: Android-brukere på Google Play er heller ikke veldig imponerte over Facebooks nye påfunn. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  HELLER IKKE FORNØYDE: Android-brukere på Google Play er heller ikke veldig imponerte over Facebooks nye påfunn. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Snoker appen på deg?

  Mange har som nevnt bekymret seg over personvernet, da Messenger-appen ved installasjon ber om tilgang til en rekke funksjoner på telefonen. Dette gjelder særlig Android-utgaven.

  Les også: Snoker Facebook på hvem du snakker mest med?

  Facebook lover på sin side at brukerne ikke har noen grunn til bekymring, og at meldingsappen ikke gjør eller ber om noe annet enn den vanlige Facebook-appen, skriver Mashable.

  Facebook har listet opp hvilke tillatelser Android-appen krever, med forklaring på hvorfor, her.

  Så, må du installere Messenger?

  FLYTTEVARSEL: Slik ser det ut i den vanlige Facebook-appen om du prøver å åpne den vanlige meldingsinnboksen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
  FLYTTEVARSEL: Slik ser det ut i den vanlige Facebook-appen om du prøver å åpne den vanlige meldingsinnboksen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


  Til syvende og sist blir du nok nødt til det. Men ifølge The Guardian finnes det enn så lenge et triks for å fortsette å bruke hovedappen.

  Når du nå prøver å åpne meldinger fra Facebook-appen, får du opp et varsel om at meldingene flyttes til Messenger hvor du kan trykke på "Installer" for å laste ned den nye appen fra App Store eller Google Play.

  Start nedlastingen, men avbryt før installasjonen er ferdig. Når du så går tilbake til Facebook-appen, vil meldingene vises i sin egen fane som før.

  Trikset skal fungere med både iPhone og Android, ifølge The Guardian.

  Det andre alternativet er naturligvis å bruke webutgaven av Facebook i mobilnettleseren. Du kan til og med legge et bokmerke på hjemskjermen din, så vil du kunne besøke nettsamfunnet nesten like raskt som vanlig.

  En bonus ved å ikke bruke noen av appene: bedre batteritid.

  Les også: Facebook tømmer mobilbatteriet