Vi demonstrerer hvordan Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor er i bruk. Video av Pål Joakim Pollen Vis mer

Xiaomi Mi portable electric air compressor

Luftkompressor i lommeformat!

Smart oppladbar pumpe for bildekk, sykkeldekk og fotballer.

Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn kjører med feil lufttrykk i dekkene, kanskje særlig når man nettopp har lagt om – som i disse dager, der de fleste har fått på vinterdekkene.

For å sjekke lufttrykket og eventuelt korrigere det, må de fleste av oss ta en tur til nærmeste bensinstasjon som er utstyrt med nødvendig utstyr.

Men kinesiske Xiaomi har laget en snedig liten sak – en oppladbar luftkompressor som da kan brukes til å fylle luft både i bildekk, sykkeldekk, fotballer og annet.

Vi fikk låne et eksemplar av Multicom, som selger kompressoren for 590 kroner.

Enkel i bruk

Med i pakken følger det i tillegg med to adaptere - en spiss variant til fotballer og lignende, samt en variant myntet på sykkeldekk.

<strong>ADAPTERE:</strong> Med i pakken følger det med adaptere til baller og sykkeldekk. Foto: Pål Joakim Pollen
ADAPTERE: Med i pakken følger det med adaptere til baller og sykkeldekk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Når du drar ut slangen slår den seg på, og via displayet kan du velge enten å sette trykket manuelt, eller å bruke et forhåndsprogram til sykler, biler eller baller.

På bildekket skrur du slangen på ventilen, og så er det bare å sette ønsket lufttrykk og trykke på start-knappen. Enheten bråker ganske kraftig når den holder på, men stopper av seg selv når ønsket lufttrykk er oppnådd. Er det mørkt ute, er det også kjekt at den har en lommelyktfunksjon.

<strong>VELG TrYKK:</strong> Du justerer ønsket trykk med piltastene, og så er det bare å trykke på startknappen. Foto: Pål Joakim Pollen
VELG TrYKK: Du justerer ønsket trykk med piltastene, og så er det bare å trykke på startknappen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Kompressoren lades opp med micro USB-kabel (følger med i esken), og en fullading skal ta cirka to timer. Batteriet er på 2000 mAh.

Batteritiden avhenger selvsagt av hva du skal blåse opp og hvor mye luft som trengs. Xiaomi averterer for eksempel med at man skal klare åtte sykkeldekk på én ladning (3 min per dekk), fem bildekk á seks minutter (0-2,3 bar) eller 41 fotballer med ett minutt på hver.

Maksimalt lufttrykk er for øvrig 10,3 bar (150 psi), men det finnes ingen funksjon for å slippe luften ut av det du blåser opp igjen.

Batteridrevne kompressorer finnes det flere av, men få er såpass kompakte som Xiaomis variant. Blant annet har Biltema en variant til omtrent samme pris, men den er vesentlig større og veier tre kilo, mot 430 gram hos Xiaomi. Jula selger en fra Greenworks som veier over fem kilo, og selv om den koster omtrent det samme, må du i tillegg kjøpe både batteri og lader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer