Loom – bedre iCloud-alternativ for bilder

Lyst på en uendelig kamerarull i skyen? Her er tjenesten for deg.

SLIK ICLOUD BURDE VÆRT: Loom tar vare på absolutt alle iPhone- og iPad-bildene dine i nettskyen. Foto: PlaceIt
SLIK ICLOUD BURDE VÆRT: Loom tar vare på absolutt alle iPhone- og iPad-bildene dine i nettskyen. Foto: PlaceIt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du en iPhone eller iPad kan du bruke iCloud-funksjonen Bildestrøm til å få bildene automatisk over til PC-en etter hvert som du tar dem, og se bildene på alle enhetene dine.

Men bildestrømmen har sine begrensninger, først og fremst at det kun er de tusen siste bildene dine som legger seg der. Det finnes heller ingen god måte å se på bildene i nettleseren.

Loom er en ny tjeneste og app for iOS og Mac som forsøker å løse disse problemene. Den lar deg dele og synkronisere bilder på tvers av alle enhetene, og, ikke minst, tjenesten lar deg gjøre det i det uendelige.

Kort fortalt lar appen deg laste opp bilder, opprette album og dele alt mellom de ulike Loom-tilkoblede enhetene.

Les også: Slik fungerer iCloud

Blir nesten ikke enklere

Loom lar deg se gjennom bilder per enhet, men du kan også opprette egne album dersom du vil ha alle feriebildene samlet på ett sted, for eksempel. Foto: Kirsti Østvang
Loom lar deg se gjennom bilder per enhet, men du kan også opprette egne album dersom du vil ha alle feriebildene samlet på ett sted, for eksempel. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Når du har lastet ned Loom til iOS-enheten og logget inn, vil bildene dine automatisk begynne å lastes opp. Den første gangen kan det ta noe tid dersom du har mye bilder. Det finnes imidlertid en "Nonstop Upload"-funksjon som lar deg ha prosessen gående over natten.

Bildene lastes opp i originalformat, men tjenesten lagrer også komprimerte utgaver for raskere visning på mobil. "Du kan alltid få tilgang til originalfilen fra appen", lover utviklerne.

Som standard skjer opplastingene bare når du har Loom-appen oppe, men det er mulig å skru på bakgrunssynkronisering.

Les også: Organiser iPhone-bildene med Photology

Kommer til Android

Selve appen er gratis, og du får også 5 GB lagringsplass kostnadsfritt. Du kan oppgradere til 50 GB eller 250 GB for henholdsvis 40 dollar og 100 dollar i året, rundt 245 kroner og 610 kroner.

I dag støtter tjenesten kun iOS og Mac, men det skal komme apper for både Android og Windows. Mer funksjonalitet er også underveis, deriblant integrasjon med tjenester og programmer som iPhoto, Instagram og Facebook.

Foreløpig har Loom beta-status, og du må melde din interesse for å få tilsendt en betanøkkel. Det kan du gjøre her. For undertegnede tok det cirka en måned å få tilgang. Se en videogjennomgang under:

Les også: PhotoSync synkroniser hele bildesamlingen gratis

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!