Logitech lanserer PDA-tastaturer i ministørrelse

For alle som har Palm og liker å taste på et fysisk tastatur fremfor Graffiti-systemet er dette sikkert en hyggelig nyhet. De nye tastaturene fra Logitech er nemlig like små som Palmene selv.

Alle som jobber mye med håndoldte PCer vet hvor lite praktisk det er å benytte seg av det innebygde inntastingsystemet i lengden. Derfor finnes det små tastaturer som kan kobles til de håndholdte PCene, og som gjør jobben betraktelig lettere. Ideen er altså langt fra ny, men de to nye tastaturene til Logitech har en del egenskaper som skiller dem fra konkurrenter.

Mindre og lettere

TypeAway
TypeAway Vis mer

Den første nyheten heter TypeAway, og er laget i aluminium. Tastaturets fordel er at det er rett og slett mindre og lettere enn andre på markedet. Sammenbrettet er det omtrent like stort som en Palm, og veier 153 gram.

Tastaturet har internasjonal utforming og knapper for rask tilgang til de mest brukte Palm-funksjonene. Det følger også med en prøveutgave av det populære ordbehandlingsprogrammet WordSmith for Palm. Tastaturets konfigurasjonsprogram er kompatibelt med alle nyere versjoner av Windows samt MacOS, og tastaturet kan brukes på Palm enheter som bruker operativsystem versjon 4.0 eller 4.1.

Fleksi-tastatur

KeyCase
KeyCase Vis mer

Den andre, kanskje litt mer interessante nyheten, heter KeyCase. Dette er et fleksibelt tastatur dekket med trykkfølsomt, elektronisk tøy, og det kan foldes rundt Palm-enheten. Selve PDAen settes i en slags dokkestasjon som er festet til tastaturet. Siden tastaturet kan foldes rundt maskinen, fungerer det også som et beskytende futteral. I tillegg er tastaturet vannavvisende, slik at det tåler å bli sølt væske på (innenfor rimelighetens grenser, naturligvis). KeyCase har også flere separate funksjonsknapper som åpner de aller fleste Palm-programmene.

Selve tastaturet er også ekstremt lett, og passer bra for blant annet forretnigsreisende.

Tastaturet støtter de samme plattformene som TypeAway, og WordSmith-programmet følger også med.

TypeAway blir tilgjengelig i løpet av april, og koster 1.095 kroner, KeyCase kommer i begynnelsen av mai og vil koste 1.299 kroner.

Begge tastaturene fungerer kun på Palm-maskiner, det er dessverre ingen støtte for Handspring-PDAer. Logitech har foreløpig heller ingen planer for PocketPC-tastaturer.

Vi har forøvrig prøvd begge modellene, og førsteinntrykket vårt er absolutt positivt. Vi kommer snart tilbake med mer grundig test av produktene.