Logitech Harmony Link lar deg styre alle stueapparatene fra en mobiltelefon.
Logitech Harmony Link lar deg styre alle stueapparatene fra en mobiltelefon.Vis mer

Logitech Harmony Link

Bruk mobiltelefonen som fjernkontroll.

Logitech lager mye rart og er blant annet kjent for å lage meget gode universalfjernkontroller.

Selskapets Harmony-serie er etter all sannsynlighet verdens mest solgte, og finnes i flere versjoner; den ene mer avansert enn den andre.

Med Harmony Link gjør Logitech en litt annen vri. I stedet for å ha en fjernkontroll som forsvinner mellom sofaputene fra tid til annen, er dette rett og slett en liten enhet med støtte for trådløst nettverk som ikke krever andre ledninger enn strømledningen.

Vel å merke etter at den er satt opp første gang – for å koble den til det trådløse nettet, må du først koble den til en PC med USB-kabel og sette opp innloggingsdetaljene.

Logitech Harmony Link


Styres med mobiltelefonen

Når det er gjort, mottar Link instrukser fra mobiltelefoner i samme trådløse nett om hvilke infrarøde signaler den skal sende ut (det finnes applikasjoner for Android og iOS). På samme måte som Logitechs øvrige Harmony-fjernkontroller kan den med andre ord styre nært sagt alle apparater som benytter seg av infrarøde signaler, og det gjør jo de fleste.

Løsningen skal også være enkel å sette opp. Du logger deg på Logitechs myharmony-nettsider og angir hvilke enheter du har i stua, enten det dreier seg om Sony-TV-en, Blu-ray-spilleren fra Panasonic, forsterkeren fra Onkyo e.l.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det noe du ikke finner i den etter hvert så fyldige listen (over 5000 produsenter), kan du også trene opp Harmony Link med infrarøde signaler fra den aktuelle fjernkontrollen.

Med på kjøpet får du også en mini blaster, som kan monteres slik at også enheter som befinner seg bak skapdører e.l. kan bli styrt – uten at du trenger å åpne dørene.

Avansert iPad-utgave

Logitech-appen for iPad er mer avansert enn mobilutgavene og lar deg også se hva som går på TV, hvorpå du kan trykke på en knapp for å se TV-programmet, altså uten at du trenger å huske kanalnummeret.

Her er en video:

Prisen er $99 på det amerikanske markedet (574 kroner med dagens kurs), men enheten er ennå ikke lansert. Foreløpig er det ukjent når den kommer på det norske markedet og eventuell pris, men vi har kontaktet Logitech og vil oppdatere artikkelen deretter når vi får svar.