Livlig diskusjon i nyhetsgrupper

Har du en spesiell hobby men ingen bekjente som deler samme interesse? Søker du informasjon, men finner ikke svar? De mange, verdensomspennende nyhetsgruppene (diskusjonsgrupper/Usenet) kan være løsningen, for her kan du utveksle informasjon eller diskutere med folk som er interessert i det aller, aller meste…

Har du en hobby utenom det vanlige? Du finner sikkert en likesinnet sjel gjennom Internetts nyhetsgrupper. Vis mer

Nyhetsgrupper er verdensomspennende diskusjonsgrupper du har tilgang til via Internett eller andre kanaler (for eksempel protokollen UUCP). Har du noe å si eller spørre om, kan du gjøre det i gruppen som passer det aktuelle emnet. Du kan også svare på andres innlegg, eller følge med på diskusjonene mellom to eller flere parter i en nyhetsgruppe.

Når du sender et innlegg til en "vanlig" nyhetsgruppe, går meldingen fra datamaskinen din til den lokale nyhetsserveren. Denne serveren plasserer meldingen din direkte i den aktuelle diskusjonsgruppen, og innen et par dager er meldingen din spredt til nyhetsservere verden rundt - og er lesbar for alle nyhetsgruppe-lesere.

I tillegg til de vanlige, helt åpne diskusjonsgruppene, hvor ingen person eller gruppe fungerer som ledere, finnes det mange nyhetsgrupper som er modererte. Det er flere fordeler, og også noen ulemper, med modererte nyhetsgrupper.

Nyhetsgruppene er bygget opp i hierarkier, det finnes operatører som kan hjelpe deg med tekniske spørsmål, og det er feller du bør unngå når du kaster deg ut i diskusjonene. Ønsker du å vite mer? Klikk her for en introduksjon.