Liten laptop, store tall?

Den bærbare PCen er ikke ideell for å taste inn tall, men det finnes en nødløsning.

Dagene hvor den bærbare PCen i beste fall kunne betegnes som en «slepbar PC» er for lengst over.

Enkelte av dagens bærbare er såpass nette at de får plass i en konvolutt.

Ulempen

Mobiliteten kommer med en pris. Det er kun på de større modellene at produsentene tar seg plass til å legge til det som på god engelsk kalles «numpad» - tall-tastene du finner på høyre side på eksterne tastatur.

Løsningen, dersom du står med en laptop i høyrehånda og en iPhone i venstre, er en applikasjon som heter NumberKey Free - En snasen app som kobler seg til laptopen via det trådløse nettverket, og lar deg bruke iPhonen eller iPod Touchen som numerisk tastatur.

Dersom det ikke er trådløst nettverk der du er, kan du opprette et eget nettverk hvis du bruker Mac, og koble deg til dette. Numberkey sørger også for at skjermen på telefonen din ikke skrur seg av.

I tillegg til selve applikasjonen, må du også laste ned en klient til PC eller Mac.

Du kan se en video av hvordan det fungerer under:PS: Vi opplevde ingen oppsetts- eller tilkoblingsproblemer da vi testet programmet.

Applikasjonen kommer i en gratis- og en versjon som koster penger. Vi synes gratis-versjonen fungerer utmerket, men dersom du ønsker deg komma, delte og tab i tillegg til pil-taster og flere skins, må du ut med 11 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner applikasjonen og PC-klienten her.