Det er ikke alltid det passer seg å dra frem mobilen og sjekke innkommende meldinger. Kanskje et smartarmbånd kan være noe i stedet? Foto: LinkMe
Det er ikke alltid det passer seg å dra frem mobilen og sjekke innkommende meldinger. Kanskje et smartarmbånd kan være noe i stedet? Foto: LinkMeVis mer

LinkMe - Armbåndet som viser tekstmeldingene dine

La smarttelefonen ligge i lomma.

En av de hotteste teknotrendene for 2013 er såkalt wearable computing. Det vil si dingser du har på kroppen, både over og under klærne.

LES OGSÅ:

Det kan være alt fra briller og klokker til armbånd og sensorer til alle slags mulige formål, for helse, kommunikasjon og så videre.

Les også: Slik er Google-brillene

Venter på iWatch

Mange mener at "smarte klokker" kommer til å ta av i år. Enn så lenge er det Pebble som er i føringen på dette området. Du husker kanskje denne smartklokken, som klarte å samle inn over ti millioner dollar på Kickstarter i fjor? Den kommuniserer med telefonen og lar deg få tekstmeldinger, Facebook-varsler og annet rett på håndleddet.

I kjølvannet av Pebble-lanseringen har det dukket opp rykter om at Apple også kommer til å slippe sin egen iWatch i løpet av året. Samsung har også sagt de har et slikt produkt på gang. Mens vi venter på det, benytter imidlertid andre selskaper muligheten til å komme de to store selskapene i forkjøpet.

Les også: Pebble – klokka som snakker med telefonen

LinkMe - armbånd med LED-lys

Sist ut er LinkMe, også Kickstarter-prosjekt. Det er ikke en klokke, som Pebble, men et armbånd, som riktignok også gjør litt av det samme, nemlig viser deg innkommende tekstmeldinger og varsler fra sosiale medier og annet. Når LinkMe ikke gjør det, viser den tiden, så du kan faktisk bruke det som en klokke også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom LinkMe-utviklerne klarer å samle inn nok penger, vil den ferdige versjonen kunne få funksjoner som vibrering, vannsikring, muligheter til å vise emoticons og så videre. Foto: LinkMe
Dersom LinkMe-utviklerne klarer å samle inn nok penger, vil den ferdige versjonen kunne få funksjoner som vibrering, vannsikring, muligheter til å vise emoticons og så videre. Foto: LinkMe Vis mer

LinkMe-armbåndet har en buet LED-skjerm som viser en strøm av tekst akkurat som en stor nyhetsticker på Times Square i New York. Skjermen består av 125 LED-pærer, og kommer i enten rød og en blå versjon.

LinkMe kobler seg til telefonen via Bluetooth. En app skal sørge for at kommunikasjonen går som den skal. Det skal være støtte for både iOS og Android. Batteritiden skal være på hele to uker.

Det er mange ulike type situasjoner hvor det kan være kjekt å lese meldinger på denne måten, fremfor å bruke telefonen. Si du sitter i et viktig jobbmøte, eller kanskje du er i et familieselskap, hvor det ikke passer seg å ha ansiktet konstant vendt ned i en skjerm. Men vær obs: får du en melding hvor det står "takk for i natt", vil folk fortsatt kunne se det.

Et LinkMe-armbånd kan anskaffes for 99 dollar på Kickstarter. Målet er å nå 100.000 dollar i donasjoner innen 5. mai. I skrivende stund er omlag 35.000 dollar samlet inn.

Bare en hype?

Men vil folk ha bruk for dette, da?

Det er det sikkert delte meninger om.

Av og til hadde det jo vært praktisk å ikke måtte ta opp telefonen av lomma eller veska for å sjekke siste nytt. Uansett er det nok ikke det siste vi har sett av produkter i denne sjangeren. Så får vi se hvor mange av dem vi fortsatt bruker om fem år.

Samlesite: Kickstarter