LifePrint lar deg forevige mobilbildene

Kan denne gjøre det gøy å skrive ut bilder igjen?

SKRIVEREN VAR IKKE DØD: LifePrint skal gi nytt liv til (mobile) fotoutskrifter igjen.
SKRIVEREN VAR IKKE DØD: LifePrint skal gi nytt liv til (mobile) fotoutskrifter igjen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det håper i hvert fall folkene bak LifePrint, en ny trådløs fotoskriver laget spesielt for bruk med smartmobilen.

Sosiale medier har gjort det mye enklere å dele bilder med andre enn før.

Det er bare å knipse et bilde med mobilkameraet, og så laste det opp på Facebook eller Instagram. Der blir det imidlertid ofte bare liggende for å (nesten) aldri bli sett igjen.

Da kompaktkameraer fremdeles var foretrukne måten å ta bilder på, var vi mye flinkere på å lage papirkopier til å henge på kjøleskap, lime inn i fotoalbum eller gi de vekk til familie og venner. Men så sluttet vi.

Er det LifePrint som vil kunne gi skriveren en rennesanse? Det virker i hvert fall enkel nok i bruk.

Sosial skriver

LifePrint fungerer på den måten at den lar deg skrive ut bilder fra mobilen via en tilhørende app fra uansett hvor du befinner deg, ifølge Geeksugar. Du trenger altså ikke å være koblet til samme trådløse nettverk, det fungerer så lenge du har mobilforbindelse.

FIN LITEN SAK: Skrivere trenger ikke være store, stygge «kladeiser».
FIN LITEN SAK: Skrivere trenger ikke være store, stygge «kladeiser». Vis mer


Appen har et sosialt aspekt hvor du kan følge andre LifePrint-brukere. Men i stedet for å like et bilde, kan du skrive det ut. Du kan sette opp skriveren til å automatisk printe ut bilder sendt til deg av andre, ifølge Wired.

Hvis du er redd for at svigermor kommer til å bruke opp fotopapiret ditt på den måten, skal det være en enkel sak å sette opp begrensninger for slikt.

Printeren vil være kompatibel med både iOS- og Android-enheter. Appen fungerer som et sosialt nettverk og bilderedigeringsprogram i ett.
Printeren vil være kompatibel med både iOS- og Android-enheter. Appen fungerer som et sosialt nettverk og bilderedigeringsprogram i ett. Vis mer


Selve skriveren er en hendig sak på nesten 680 gram, og måler omlag 16,5 x 11,5 x 3,8 centimeter. Med andre ord liten nok til å få plass i veska eller sekken. Den kan skrive ut 30 bilder på en full lading, og papiret er termisk, det vil at man skriver ut helt uten blekk.

Den minner i det hele tatt ganske mye om LG Pocket Photo, som vi har testet tidligere her på DinSide. Om den hadde vi følgende konklusjon:

«Dette er vel typisk noe man bruker for å kjapt kunne skrive ut bilder i festlig lag eller andre sosiale sammenhenger - noe som passer ypperlig til ungdommene i hjemmet. Det kan minne litt om et gammelt Polaroid-kamera, bare i moderne innpakning.»

image: LifePrint lar deg forevige mobilbildene


Ber om penger på Kickstarter

LifePrint er enn så lenge bare et Kickstarter-prosjekt, så det er ikke sikkert at det blir en realitet. Om den når målet sitt på 200.000 dollar, vil det ikke bli leveringsklart før tidligst i begynnelsen av neste år.

Prisen per skriver ligge på 200 dollar, rundt 1.200 kroner. Ikke akkurat billig til å være et "mobiltilbehør". En pakke på 30 bilder vil dessuten koste 20 dollar, rundt 120 kroner.

Og som TechCrunch påpeker: "dette er årsaken til at folk ikke skriver ut bilder hjemme lenger, folkens, det er ikke billig!".

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!