<strong>TO VARIANTER:</strong> LG har sluppet to nye klokker – LG Watch Sport (de to til venstre) og LG Watch Style (de tre til høyre). Klokkene kommer med Android Wear 2.0 ferdig installert, og dermed flere nye funksjoner. Foto: Produsenten
TO VARIANTER: LG har sluppet to nye klokker – LG Watch Sport (de to til venstre) og LG Watch Style (de tre til høyre). Klokkene kommer med Android Wear 2.0 ferdig installert, og dermed flere nye funksjoner. Foto: Produsenten Vis mer

LG Watch Sport og Style

LG klare med Android Wear 2.0-klokker

Tilgjengelige for salg i USA, og kommer til flere markeder i løpet av de neste ukene.

Publisert

For noen dager siden ble det klart at LG ble den første produsenten med klokker som kjører Android Wear 2.0 rett ut av esken. LG Watch Sport og LG Watch Style er lansert på det amerikanske markedet, og skal lanseres i flere land, blant andre Canada og Storbritannia, i løpet av de kommende ukene.

Norge nevnes ikke her, så det kan nok ta litt tid før klokkene når norske forhandlere. Vi har tatt kontakt med LG for å høre om de har en norsk lanseringsdato, men de har foreløpig ikke noe informasjon å komme med.

Flere amerikanske teknologinettsteder har kommet med sine tester av klokkene, og oppsummert konkluderer de fleste testene med at oppgraderingen til Android Wear 2.0 er bra, men klokkene får trekk for batteritid (Style) og størrelse (Sport).

<strong>SPORT:</strong> Denne klokka har det meste du trenger for å logge sykkelturer i fjell og mark, men den er ikke så glad i vann. Foto: Produsenten
SPORT: Denne klokka har det meste du trenger for å logge sykkelturer i fjell og mark, men den er ikke så glad i vann. Foto: Produsenten Vis mer

Ikke «vanntette»

De to klokkene fra LG har blitt klassifisert som IP67 (Style) og IP68 (Sport), altså er de støv- og sprutsikre. Dette betyr at de tåler litt regn, og skal også tåle å havne i vann med en dybde på maks 1 meter og ligge der i opptil 30 minutter.

Dette er ikke like bra som Apple Watch Series 2, som har blitt klassifisert under ISO-standarden 22810:2010. Dette betyr at den kan brukes til svømming i overflaten og at den tåler å være med deg i dusjen.

Av andre funksjoner er det LG Watch Sport som har mest å by på, blant annet innebygget barometer, GPS og NFC, samt egen 4G-tilkobling slik at du kan bruke klokken som telefon, men uten telefonen.

LG Watch Style har mindre finesser å by på, men er til gjengjeld mye mindre. Sport-versjonen skal faktisk være større enn Samsungs Gear S3, og dét er ganske stort. Vi vet ikke om det er bevisst, men skal vi tro LGs pressebilder kan det virke som om de ser på Style som dameklokken og Sport som herreklokken.

<strong>STYLE:</strong> En nettere klokke, men da uten de sporty funksjonene fra storebroren. Foto: Produsenten
STYLE: En nettere klokke, men da uten de sporty funksjonene fra storebroren. Foto: Produsenten Vis mer

Flere oppdateres

Men selv om LG blir de første som selges med Android Wear 2.0, skal oppdateringen også rulles ut til eksisterende klokker på markedet.

Disse er: ASUS ZenWatch 2 & 3, Casio Smart Outdoor Watch, Casio PRO TREK Smart, Fossil Q Founder, Fossil Q Marshal, Fossil Q Wander, Huawei Watch, LG G Watch R, LG Watch Urbane & 2nd Edition LTE, Michael Kors Access Smartwatches, Moto 360 2nd Gen, Moto 360 for Women, Moto 360 Sport, New Balance RunIQ, Nixon Mission, Polar M600 og TAG Heuer Connected.

Polar har i en pressemelding opplyst at norske M600-eiere kan forvente oppdateringen «denne våren».

Sniktitt på MWC

I slutten av februar går Mobile World Congress (MWC) av stabelen. Der forventer vi at vi vil få se både LGs og andre produsenters klokker med Android Wear 2.0.

Dinside vil være til stede på MWC og vi kommer tilbake med hands-on-videoer og saker fra mobilmessa.

Er det noen spesielle klokker, mobiltelefoner eller andre lanseringer du er spent på før MWC? Gi oss en lyd i kommentarfeltet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer