LG Stylus 2 – mobiltelefon med innebygd DAB+

Lar deg strømme både TV- og radiosendinger uten å bruke datatrafikk.

<strong>HØR, HØR:</strong> LGs nye mobiltelefon, Stylus 2, kan ta inn DAB-sendinger slik at du kan høre på radio uten å bruke datatrafikk. Foto: LG
HØR, HØR: LGs nye mobiltelefon, Stylus 2, kan ta inn DAB-sendinger slik at du kan høre på radio uten å bruke datatrafikk. Foto: LG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste år slukkes FM-nettet her til lands, til fordel for DAB+. Dermed vil ikke tradisjonelle FM-radioer lenger fungere; det være seg om de står på kjøkkenbordet eller er montert i bilen.

Også på mobiltelefoner har det vært ganske vanlig med FM-radio de siste årene. De bruker gjerne ledningen til ørepropper eller hodetelefoner som antenne og har dermed latt deg høre på radio uten å bruke datatrafikk.

Første DAB+-telefon lansert

LG har i dag lansert LG Stylus 2, den første telefonen vi kjenner til med DAB+ integrert, og Norge er ett av sju land på listen der telefonen kommer først.

Dermed kan du altså motta DAB+-sendinger på mobiltelefonen, og siden dette er data som kringkastes og ikke strømmes, vil ikke slike sendinger bruke datatrafikk.

MED DAB: Den norske appen radio.no blir å finne på LG Stylus 2 og kan brukes for å lytte til DAB-kanaler.
MED DAB: Den norske appen radio.no blir å finne på LG Stylus 2 og kan brukes for å lytte til DAB-kanaler. Vis mer


På den norske utgaven vil appen radio.no følge med, som lar deg lytte til alle de kjente norske radiokanalene. Appen kan også skifte mellom DAB+ og mobildata når det er nødvendig; for eksempel på steder med svak DAB-dekning.

Vi kjørte tur/retur Oslo-Bergen:
Se hva som fungerte best av DAB og nettradio

Støtter også TV-sendinger

Siden 2009 har det i Oslo og omegn vært mulig å se på kringkastet TV via DMB, såkalt miniTV. Mer om denne løsningen kan du lese i vår artikkel fra 2009, og vi testet også den første enheten med støtte for miniTV, Cowon D2, noen dager etterpå.

LG Stylus 2 har også støtte for denne teknologien. Dermed kan du se direktesending fra NRK, TV2 og TV3 på telefonen; også det uten å bruke datatrafikk. Vel å merke om du befinner deg på østlandet, og gjerne i nærheten av Oslo.

TV I LOMMA: Siden 2009 har det vært mulig å se TV-sendinger i Osloområdet via DMB. Foto: PER ERVLAND
TV I LOMMA: Siden 2009 har det vært mulig å se TV-sendinger i Osloområdet via DMB. Foto: PER ERVLAND Vis mer


Slik er spesifikasjonene

DAB på mobiltelefon

Er DAB-støtte noe som vil veie tungt neste gang du kjøper mobiltelefon? (Avsluttet)
Ja(63%)
Nei(37%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Mobiltelefonen fra LG er langt fra noen råskinn i dagens marked. Skjermen er 5,7 tommer stor og har HD-oppløsning (1280x720), med en 1,2GHz firekjernet prosessor, 1,5GB arbeidsminne (RAM) og 16GB internminne.

Den støtter også minnekort, kjører Android 6.0 (Marshmallow) og har et 3.000mAh batteri. Tykkelsen er oppgitt til 7,4mm og vekten 145 gram. Kameraene har oppløsning på henholdsvis 13Mp og 8Mp bak og foran.

Og som navnet tilsier, følger det også med en stylus (penn) som kan brukes både til tegning, navigering og lignende.

Pris og tidspunkt for lansering har vi ikke fått ennå.

LES OGSÅ: Så enkelt får du DAB i bilen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!