LG Pocket Photo

Skriv ut mobilbildene hvor som helst - med NFC!

Med en lommeskriver som denne fra LG kan du enkelt dele bilder fra mobilen med andre. Foto: Kirsti Østvang
Med en lommeskriver som denne fra LG kan du enkelt dele bilder fra mobilen med andre. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste bildene man tar med mobilkameraet blir enten liggende på telefonen, lastet over på PC-en eller delt med andre via tekstmelding eller sosiale medier.

Det hender også at man skriver de ut, men det gjør man gjerne hjemme eller til et annet sted hvor man har tilgang på en skriver. Hva så om man ønsker å skrive ut mobilbildene rett etter at man har tatt dem?

LG har et produkt som kan hjelpe deg med nettopp det.

Les også: Verdens søteste skriver?

Verdens minste?

LG Pocket Photo Smart er navnet på det selskapet selv hevder er verdens minste og letteste mobile fotoskriver. Og liten er den utvilsomt. Den veier 215 gram og er 72 x 120 x 24 mm stor. Den kan holdes i bare én hånd, og får fint plass i en litt større lomme, eller kanskje aller best: I veska.

Mest sannsynlig i en dameveske, antar vi da. Vår testeksemplar kom nemlig i rosa, og appellerte lite til den mannlige delen av DinSide-redaksjonen. Heldigvis tilbyr LG også skriveren i enten sølv eller oransje, så du må ikke late som den er lillesøster sin for å kunne bruke den foran andre.

Inne i skriveren er det plass til en bunke med ti fotoark som bruker en helt spesiell teknologi (finn ut hva slags lenger ned i artikkelen). Foto: Kirsti Østvang
Inne i skriveren er det plass til en bunke med ti fotoark som bruker en helt spesiell teknologi (finn ut hva slags lenger ned i artikkelen). Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Skriver ut via NFC

En bærbar skriver du kan bruke med mobilen med er ingenting nytt og revolusjonerende. Det som er spennende med LG Pocket Photo er måten den skriver ut bildene på.

I tillegg til å overføre bilder fra via Bluetooth, kan den nemlig også bruke NFC. Det vil si at du kan skrive ut et bilde bare ved å "bumpe" telefonen inntil skriveren.

For å skrive ut bilder er man nødt å bruke en egen app fra LG. Denne finnes både for iOS og Android. Siden Apple fremdeles ikke har introdusert NFC i sine mobile enheter, er det kun Android-brukere som får glede av den morsomste utskriftsmetoden.

Med appen kan man både ta, redigere og skrive ut bildene. Du kan også skrive ut bilder som allerede ligger lagret på telefonen. Dersom du ønsker å redigere bildene før du skriver dem ut, har du et knippe redigeringsalternativer; du kan legge på tekst, rammer, Instagram-lignende filtere og - av alle ting - QR-koder.

Prosessen er svært enkel og det går ganske kjapt å skrive ut et bilde, mellom 30 og 40 sekunder. Aller morsomst er det som nevnt å skrive ut med NFC, da det bare er å legge telefonen oppå skriveren, og snart er bildet på vei ut.

Les test: Epson-skriver med særs god fotokvalitet

Bruker ikke blekk

Skriveren bruker for øvrig en papirteknologi kalt ZiNK (eller Zero Ink) som innebærer at man skriver ut helt uten blekk. Papiret er rett og slett termisk. Det som skjer er at skriveren varmer opp små fargekrystaller inne i papiret, hvilket får det til å endre farge. Ikke bare gjør dette at størrelsen på skriveren kan være ganske liten, men fargene på papiret sverter heller ikke av.

Så stort (lite) blir bildet med lommeskriveren. Ikke noe du kan henge opp over peisen, men fungerer fint å gi bort eller feste på korktavlen. Foto: Kirsti Østvang
Så stort (lite) blir bildet med lommeskriveren. Ikke noe du kan henge opp over peisen, men fungerer fint å gi bort eller feste på korktavlen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Bildene som kommer ut av Pocket Photo er små - ikke mer enn 5,1 x 7,6 centimeter - omtrent på størrelse med et visittkort. Kvaliteten er heller middelmådig. Utskriftene ser på ingen måte like skarpe og fargesterke ut som når man bruker en "ordentlig" fotoskriver.

MEN: Dette er vel typisk noe man bruker for å kjapt kunne skrive ut bilder i festlig lag eller andre sosiale sammenhenger - noe som passer ypperlig til ungdommene i hjemmet. Det kan minne litt om et gammelt Polaroid-kamera, bare i moderne innpakning.

I skrivende stund er ikke LG Pocket Photo Smart til salgs i Norge, men du får kjøpt den fra blant annet Amazon til en pris på rundt 200 dollar, omlag 1.200 kroner.

Her til lands får du riktignok tak i lignende produkter. Blant annet selger Coolstuff en variant fra Polaroid til samme pris.

Flere ferske skriver-saker fra DinSide!