Mobilen er helt klart stor, men forhåpentligvis håndterlig. Foto: LG
Mobilen er helt klart stor, men forhåpentligvis håndterlig. Foto: LGVis mer

LG Optimus Vu: Nytt mobilmonster

Skal ta opp konkurransen med Samsung.

Samsung har allerede gjort seg bemerket med sin Galaxy Note. En mobiltelefon på grensen til å være et nettbrett, med en enorm og deilig 5.3 tommers skjerm. Vi likte den godt, for å si det mildt.

Nå vil tydeligvis LG også ha sin bit av kaka, og viser i disse dager frem en konkurrent.

Skjermer: Slik er AMOLED, Retina, S-LCD og ClearBlack

Firkantet

De kaller den LG Optimus Vu, og mobilen har faktisk en ganske spesiell utforming. Skjermen er nemlig ikke bare 5 tommer stor, den har også 4:3-format, litt sånn som gammeldagse TVer.

LG Optimus Vu: Nytt mobilmonster


Oppløsningen på skjermen er for øvrig på 1024x768 piksler. Skjermen støtter, i likhet med Galaxy Note, kapasitiv penn, slik at du kan føre inn data mer nøyaktig.

Kan det aller meste

Optimus Vu er ellers godt utstyrt: Den har 1.5 GHz-prosessor med to kjerner, altså mye kraft. Kameraet tar bilder med åtte megapiksler, og det er 32 GB lagringsplass. Den er også ganske tynn - 8.5 millimeter. 4G-hastigheter via LTE-teknologi er det også plass til, samt HDMI-utgang for TV-tilkobling.

Interessant nok har telefonen en dedikert knapp til å ta skjermbilder.

LG Optimus Vu: Nytt mobilmonster


Fortsatt gammel Android

Dessverre (men ikke overraskende) kjører den Android 2.3 Gingerbread, og LG lover en oppdatering til den mest moderne versjonen av operativsystemet, Ice Cream Sandwich, i løpet av noen måneder. Det er litt skuffende at mange nyannonserte mobiler fremdeles ikke kommer med den ferskeste versjonen av Android installert, bare med lovnader om en oppdatering på sikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lanseringen av Optimus Vu skjer i Korea i mars, men selskapet vil vise frem mobilen på MWC-kongressen i Barcelona neste uke. Der vil de nok annonsere planene for europeisk utgivelse, og vi følger selvfølgelig med.