MIDDELS PÅ DET MESTE: LG Optimus L7 II imponerer ikke på noen spesielle områder.  Foto: Kirsti Østvang
MIDDELS PÅ DET MESTE: LG Optimus L7 II imponerer ikke på noen spesielle områder. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

LG Optimus L7 II

Billig, brukbar, men kjedelig Android-telefon.

Vi lot oss nylig imponere av LGs Optimus G, en telefon til rundt 3.500 kroner som har både bra ytelse og god batteritid. Dessverre sitter vi noe skuffet tilbake etter å ha hatt nye Optimus L7 II til test.

Telefonen er den «største» utgaven i LGs mellomklasseserie Optimus L, og har en prislapp på 2.000 kroner.

Den er imidlertid også noe av det kjedeligere vi har prøvd fra koreanerne, ikke bare på grunn av middelmådige spesifikasjoner, men også en dørgende kjedelig design.

Les også: Verdens tynneste smartmobil

Dette følger med i esken:

  • USB-lader
  • USB-til-mikro-usb-kabel
  • Hodetelefoner
  • Brukermanual

Gørrkjedelig design

LG omtaler selv modellene i Optimus L-serien som designtelefoner, men vi kan ikke si vi synes det er så mye imponerende ved L7 II. Den har et uinspirert, generisk utseende som vi har sett mange ganger nå. Hvor er særpreget?

Både i form og utseende ligner Optimus L7 II en del på Samsung Galaxy S2, men den er litt kortere, litt tykkere og litt lettere. Med unntak av skjermen er hele telefonen laget av et plastmateriale som tiltrekker seg i overkant mange fingermerker og smuss. Det tok ikke lange tiden før den så udelikat ut, selv om det bare er å tørke over skjermen og baksiden for å få den like pen igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samsung Galaxy S2 (til venstre) er ikke helt ulik LG Optimus L7 II, i hvert fall på fremsiden. Kanskje er det for mye å forlange en mer spennende design på en relativt billig telefon, men andre har vist at det går an.  Foto: Kirsti Østvang
Samsung Galaxy S2 (til venstre) er ikke helt ulik LG Optimus L7 II, i hvert fall på fremsiden. Kanskje er det for mye å forlange en mer spennende design på en relativt billig telefon, men andre har vist at det går an. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Hendig skjermstørrelse

At telefonen har en 4,3-tommer stor skjerm gjør imidlertid at den ligger behagelig i hånden. Skjermoppløsningen er på 800 x 480 punkter, noe som ikke er altfor imponerende, men skjermen er lys- og fargesterk nok til denne prisklassen å være. Vi kan også skimte pikslene på den, men det er ikke et irriterende uskarpt bilde.

Merkelig nok er det ingen automatisk justering av lysstyrken på skjermen. Lysstyrken kan bare justeres via varslingsmenyen fra toppen av skjermen.

En fiffig detalj med Optimus L7 II er at den ene knappen på venstre side er en såkalt hurtigknapp du kan konfigurere til å åpne hvilken app du vil. Kameraet, nettleseren, skjermdumpfunksjonen og mye mer. Foto: Kirsti Østvang
En fiffig detalj med Optimus L7 II er at den ene knappen på venstre side er en såkalt hurtigknapp du kan konfigurere til å åpne hvilken app du vil. Kameraet, nettleseren, skjermdumpfunksjonen og mye mer. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Les test: Nokia Lumia 520 - billig, men har en viktig mangel

Ingen spilltelefon

Optimus L7 II har en tokjerners 1GHz prosessor og 768MB RAM og kjører Android 4.1. Det flyter ganske greit, men du kan ikke forvente ytelsen til det toppmodellene leverer. Telefonen sliter aller mest i de grafikktunge spillene, men også det å åpne og svitsje mellom apper og laste inn data og nettsider lugger litt.

Det er bare 4 GB med intern lagringsplass på Optimus L7 II, hvorav rundt 1,8 GB er tilgjengelig for bruk, noe vi synes er lite. Det er heldigvis mulig å utvide med minnekort. Optimus L7 II har et batteri på 2.460mAh, noe som er bra til en telefon i denne klassen, og våre erfaringer er at du med middels bruk kan ha den gående i 1,5 dag før du må lade opp på nytt.

Vi opplevde ingen store problemer med å surfe eller ringe. Samtalekvaliteten var det ingenting å utsette på, mens den innebygde høyttaleren er av det svakere slaget uten spesielt merkbar basslyd.

Kameraet på 8MP fungerer bra nok, og byr på ganske god bildekvalitet i godt lys, selv om det har en tendens til å blåse ut høylysene i kontrastfylte lyssituasjoner. Så fort det er mye bevegelse i et bilde, blir det imidlertid uskarpt.


Artig Android

LGs Optimus UI har en festlig låseskjerm-animasjon som gir deg en sniktitt på hjemskjermen din. Skrur du på kodelås, forsvinner den imidlertid. Og det anbefaler vi egentlig. Foto: Kirsti Østvang
LGs Optimus UI har en festlig låseskjerm-animasjon som gir deg en sniktitt på hjemskjermen din. Skrur du på kodelås, forsvinner den imidlertid. Og det anbefaler vi egentlig. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


LG har puttet sitt eget Android-skall på toppen av Android-installasjonen som gir et lyst og nesten tegneserieaktig preg på brukergrensesnittet. Vi skulle ønske det var mer moderne, men det er brukervennlig og har en del artige muligheter.

LG lar deg gjøre en rekke forskjellige tilpasninger, som å legge fire app-snarveier på låseskjermen og velge mellom fire forskjellige temaer. Den smarte Qslide-funksjonen, som lar deg bruke to apper samtidig, er også tilstede. QuickMemo er en annen ny funksjon som gjør det mulig å enkelt lage skjermdumper og dele håndskrevne notater.

Se flere skjermbilder her

Konklusjon

Det finnes en haug med telefoner å velge mellom i 2.000-kronersklassen for smartmobiler. LG Optimus L7 II utmerker seg ikke spesielt på noen områder, den har en kjedelig design og middels ytelse. Du kan ikke surfe over det raskere 4G-nettet med den, men den har til gjengjeld NFC om du trenger det. På plussiden kan vi også notere ganske god batteritid og et etter forholdene bra kamera.

Det finnes derfor flere grunner til å velge denne telefonen, om du klarer å leve med egenskapene vi synes trekker ned. Et omtrent like bra alternativ, som koster 500 kroner mindre, kan være Samsung Galaxy S3 Mini. For en tusenlapp ekstra, kan du få den antagelig mer kapable Google Nexus 4, som for øvrig er fra LG – og er aldri så lekker.

Les flere mobiltester på DinSide her!

Testresultat

LG Optimus L7 II

Lav pris, ganske god batteritid, greit kamera, brukervennlig Android.

Kjedelig design, litt umoderne Android, lite lagringsplass, noe treg.

Se alle våre tester