Endelig slipper LG sin toppmodell med 4G her til lands. Foto: LG
Endelig slipper LG sin toppmodell med 4G her til lands. Foto: LGVis mer

LG Optimus G er her

4G forsinket norgeslanseringen.

Etter å ha vært på markedet siden i fjor høst, er LG Optimus G endelig tilgjengelig i Norge.

LGs toppmodell er en 4G-telefon, og ettersom ordentlig 4G-støtte har latt vente på seg her til lands, har selskapet foreløpig ikke ønsket å gjøre telefonen tilgjengelig i norske butikker.

- 4G er kjempeviktig for oss. Og skal vi selge en 4G-mobil, vil vi ha 4G på den, sa LGs PR-sjef Susanne Persson til DinSide på MWC-messen i Barcelona tidligere i år.

Les også: Dårlig 4G holder LG unna Norge

I underkant av 4.000 kroner

Per dags dato er det kun Telenor som tilby 4G på mobilen, men NetCom har lovet å komme etter nærmere sommeren. Det synes imidlertid å ha vært godt nok for LG i denne omgang.

Optimus G er allerede tilgjengelig i mange norske nettbutikker, og et søk på Prisjakt avslører at den koster fra rundt 3.600 kroner.

I praksis er Optimus G en Nexus 4-telefon, bare med LG-logo og LG-programvare. Dette er en telefon vi ga terningkast fem da vi testet den i fjor.

Les også: Slik er Samsung Galaxy S4

4,7-tommers skjerm

LG Optimus G veier 145 gram og er 8,45 millimeter tykk.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
LG Optimus G veier 145 gram og er 8,45 millimeter tykk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Optimus G er utstyrt med en 1,5 GHz firekjerners Snapdragon S4 Pro-prosessor, grafikkprosessoren Adreno 320 og 2 GB arbeidsminne. Den har 32 GB lagringsplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjermen, som benytter IPS-teknologi, er på 4,7 tommer, og har en oppløsning på 1280 x 720 punkter. På baksiden finner du et 13-megapiksel kamera.

Batteriet er på 2100 mAh, noe som er samme kapasitet som på mange andre toppmodeller i dag. Det er støtte for Bluetooth 4.0 og NFC.

Optimus G kommer med Android 4.1 Jelly Bean, men LG har også implementert en rekke egne funksjoner i programvaren. En av dem er en funksjon kalt QSlide, som lar deg kjøre flere apper eller funksjoner samtidig på skjermen.

Vi kommer tilbake med en test av telefonen så fort vi mottar et testeksemplar.

Les også: Her er årets beste mobiltelefoner