<strong>3D-KNAPP:</strong> Et trykk på knappen, og vips settes LG Optimus 3D i 3D-modus. Foto: Pål Joakim Olsen
3D-KNAPP: Et trykk på knappen, og vips settes LG Optimus 3D i 3D-modus. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

LG Optimus 3D

Lynrask og med 3D-støtte - dette kan bli årets feteste telefon.

(BARCELONA/DINSIDE) Den blir ikke billig, men etter å ha trasket rundt på Mobile World Congress i Barcelona de siste dagene er det få telefoner som har gitt et såpass godt inntrykk som LG Optimus 3D.

For - ikke bare er det verdens første (og foreløpig eneste) mobiltelefon med 3D-støtte (briller er ikke nødvendig); telefonen oppleves også som svært rask, noe den innebygde prosessoren fra Texas Instruments har noe av æren for, men også arkitekturen med tokjerneprosessor og tokanalsminne.

På Quadrant standard-testen (en ytelsesmålingsapplikasjon for mobiltelefoner), målte vi Optimus 3D til rundt 3.000 i score; vesentlig høyere enn selskapets egen Optimus 2X (ca 2400).

Merk dog at disse telefonene ikke er klare for salg ennå, så ytelsen kan endre seg når de ferdige produktene er i butikken.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


LG Optimus 3D har 8GB minne og 512MB DDR2-RAM. Telefonen har en 4,3" skjerm med 480x800 pikslers oppløsning og kjører foreløpig Android v2.2 (Froyo), der oppgradering til Gingerbread (v2.3) skal være rundt hjørnet.

Interessant er det også at kameraet i Optimus 3D har to objektiver, og er derfor i stand til å ta 3D-bilder med 5Mp oppløsning. Det fungerte faktisk også overraskende bra.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Egen knapp

For - det er definitivt 3D som er rosinen i pølsa her. Via en knapp på siden av telefonen kan den settes i 3D-modus, som da gjør at skjermbildet blir splittet i to slik at halvparten av pikslene sendes til hvert øye. Prisen du betaler er også redusert lysstyrke på skjermen, og vi ser derfor for oss at 3D-innhold ikke vil være så aktuelt i utendørsbelysning, selv om vi forståelig nok ikke fikk lov til å ta med telefonen ut en tur i finværet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du trykker på 3D-knappen, kommer du inn i en dedikert 3D-meny, med tilgang til kamera, spill, videoer, bilder etc. Både video og spill gav et veldig godt inntrykk, selv om det fordrer at du ser rett på telefonen - innsynsvinkelen er relativt dårlig i 3D-modus.

Foreløpig er kun en håndfull spill tilgjengelig; ett skytespill, bilspill og golfspill. 3D-effekten er det imidlertid lite å si på, og selvsagt vil det komme flere titler i fremtiden.

Samarbeid med YouTube

LG har samarbeidet med YouTube med denne teknologien, og ved lansering vil YouTube åpne en egen 3D-seksjon med tredimensjonalt innhold, der eiere av 3D-telefoner også kan laste opp egenproduserte filmer.

Telefonen kan også kobles til en 3D-kompatibel HDTV (via HDMI/DLNA) for å vise 3D-innhold på TV-en. Dog klarer telefonen kun 720p-oppløsning i 3D, men maskinvaren er sterk nok til å spille av 1080p-innhold dersom innholdet er i 2D.

LG Optimus 3D er forventet på det norske markedet i mai, med en prislapp på rundt 5500 kroner. Vi kommer selvsagt tilbake med full test når vi får en ferdig versjon på testbenken.