LG Optimus 3D

Lynrask og med 3D-støtte - dette kan bli årets feteste telefon.

<strong><strong>3D-KNAPP:</strong></strong> Et trykk på knappen, og vips settes LG Optimus 3D i 3D-modus. Foto: Pål Joakim Olsen
3D-KNAPP: Et trykk på knappen, og vips settes LG Optimus 3D i 3D-modus. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(BARCELONA/DINSIDE) Den blir ikke billig, men etter å ha trasket rundt på Mobile World Congress i Barcelona de siste dagene er det få telefoner som har gitt et såpass godt inntrykk som LG Optimus 3D.

For - ikke bare er det verdens første (og foreløpig eneste) mobiltelefon med 3D-støtte (briller er ikke nødvendig); telefonen oppleves også som svært rask, noe den innebygde prosessoren fra Texas Instruments har noe av æren for, men også arkitekturen med tokjerneprosessor og tokanalsminne.

På Quadrant standard-testen (en ytelsesmålingsapplikasjon for mobiltelefoner), målte vi Optimus 3D til rundt 3.000 i score; vesentlig høyere enn selskapets egen Optimus 2X (ca 2400).

Merk dog at disse telefonene ikke er klare for salg ennå, så ytelsen kan endre seg når de ferdige produktene er i butikken.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


LG Optimus 3D har 8GB minne og 512MB DDR2-RAM. Telefonen har en 4,3" skjerm med 480x800 pikslers oppløsning og kjører foreløpig Android v2.2 (Froyo), der oppgradering til Gingerbread (v2.3) skal være rundt hjørnet.

Interessant er det også at kameraet i Optimus 3D har to objektiver, og er derfor i stand til å ta 3D-bilder med 5Mp oppløsning. Det fungerte faktisk også overraskende bra.

 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


 Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer


Egen knapp

For - det er definitivt 3D som er rosinen i pølsa her. Via en knapp på siden av telefonen kan den settes i 3D-modus, som da gjør at skjermbildet blir splittet i to slik at halvparten av pikslene sendes til hvert øye. Prisen du betaler er også redusert lysstyrke på skjermen, og vi ser derfor for oss at 3D-innhold ikke vil være så aktuelt i utendørsbelysning, selv om vi forståelig nok ikke fikk lov til å ta med telefonen ut en tur i finværet.

Når du trykker på 3D-knappen, kommer du inn i en dedikert 3D-meny, med tilgang til kamera, spill, videoer, bilder etc. Både video og spill gav et veldig godt inntrykk, selv om det fordrer at du ser rett på telefonen - innsynsvinkelen er relativt dårlig i 3D-modus.

Foreløpig er kun en håndfull spill tilgjengelig; ett skytespill, bilspill og golfspill. 3D-effekten er det imidlertid lite å si på, og selvsagt vil det komme flere titler i fremtiden.

Samarbeid med YouTube

LG har samarbeidet med YouTube med denne teknologien, og ved lansering vil YouTube åpne en egen 3D-seksjon med tredimensjonalt innhold, der eiere av 3D-telefoner også kan laste opp egenproduserte filmer.

Telefonen kan også kobles til en 3D-kompatibel HDTV (via HDMI/DLNA) for å vise 3D-innhold på TV-en. Dog klarer telefonen kun 720p-oppløsning i 3D, men maskinvaren er sterk nok til å spille av 1080p-innhold dersom innholdet er i 2D.

LG Optimus 3D er forventet på det norske markedet i mai, med en prislapp på rundt 5500 kroner. Vi kommer selvsagt tilbake med full test når vi får en ferdig versjon på testbenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer