<B>OPTIMALT:</B> LGs Optimus-serie utvides stadig vekk, men de to siste tilskuddene til stammen er utvilsomt de mest spennende. Her er LG Optimus 2X, verdens første mobile med såkalt dual core-prosessor. Foto: DinSide
OPTIMALT: LGs Optimus-serie utvides stadig vekk, men de to siste tilskuddene til stammen er utvilsomt de mest spennende. Her er LG Optimus 2X, verdens første mobile med såkalt dual core-prosessor. Foto: DinSideVis mer

LG Optimus 2X og Optimus Black

Vi har tatt en kikk på LGs nye supermobiler, og liker det vi ser.

At smartmobilene sakte, men sikkert overtar endel av oppgavene vi tidligere brukte laptop eller PC til å utføre er ikke lenger oppsiktsvekkende, og i så måte er det kanskje ikke så spesielt at LG i januar lanserte verdens første mobiltelefon med såkalt dobbelkjerne-prosessor.

På et pressemøte i Oslo i dag fikk vi sjansen til å ta en kikk på LGs nye supermobiler, og oppsiktsvekkende eller ikke: Vi har ikke blitt mindre nysgjerrig på LGs mobilvår.

Toppmodell

2X kjører Android-operativsystemet, og blir garantert en av de mest spennende mobilene som kommer på det norske markedet i første del av 2011.

Modellen skal finnes i butikkene allerede i midten av februar til en pris på rundt 4.500 kroner, og selv om den "bare" leveres med versjon 2.2 ("Froyo") av Android, vil den bli oppgraderbar til 2.3 så snart tilpasninger og justeringer er ferdigstilt fra LGs side.

Skjermen på fire tommer ser fantastisk ut, og selv om oppløsningen på 800x400 piksler ikke helt når opp til iPhones 4s retinaskjerm, er fargemetningen intens og skarpheten upåklagelig.

LG Optimus 2X. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus 2X. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus 2X. Foto: Øivind Idsø
Foto: Øivind Idsø
LG Optimus 2X. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus 2X. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus 2X. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus 2X. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus 2X. Foto: LG
LG Optimus 2X. Foto: LG
LG Optimus 2X. Foto: LG

Se bilder av LG Optimus 2X her:

Full HD både inn og ut

TYNN OG LETT: LGs Optimus Black er svært tynn, og føles nesten for lett i hånda. Foto: LG
TYNN OG LETT: LGs Optimus Black er svært tynn, og føles nesten for lett i hånda. Foto: LG Vis mer

LG er ikke først med mini-HDMI-tilkobling - det har vi blant annet sett på Nokias flaggskip, N8 -, men demonstrasjonen med avspilling av full HD-video så uansett meget bra ut. Det blir naturligvis også mulig å sende annet innhold over HDMI-kabelen,
inkludert spill og surfing via nettleseren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet er på åtte megapiksler, og har både autofokus og blits. Videodelen er den store øyeåpneren, ettersom det faktisk er mulig å ta opp 1080p-video via det interne kameraet. LGs utsendte filmet en liten snutt innendørs, som så ble vist fram på en 40-tommers TV, og lysforholdene tatt i betraktning så det slettes ikke ille ut. Vi kommer til å teste denne delen av 2X nærmere når vi får vårt testeksemplar om halvannen måneds tid.

Alle operasjoner vi prøvde skjedde mer eller mindre umiddelbart, og navigasjonen framtrer som helt friksjonsfri. Mobilen føles rask, og den er rask. Nettleseren er kanskje det beste eksempelet, der selv fullverdige nettsider lastes inn imponerende hurtig. Flash på mobil kan, for å si det forsiktig, være en ganske blandet opplevelse, men med 2X så Flash ut til å fungere nesten knirkefritt, selv når nettleserbildet ble videresendt til en stor flatskjerm.

Googles karttjeneste "Street View" har også høy wow-faktor, med sømløs rotering og umiddelbar oppdatering av skjermbildet.

Trådløs-nyvinning

2X kommer med åtte gigabyte internminne, som kan utvides med inntil 32GB i form av et eksterne mikro-SD-minnekort.

En annen nyhet fra LG er WiFi Direct, (enda) en ny nettverksstandard som gjør at enheter kan kommunisere trådløst med hverandre uten bruk av ruter. Det er med andre ord snakk om en slags blodtrimmet bluetooth, der for eksempel TVer og mobiltelefoner kan knyttes mot hverandre med hastigheter som langt overgår eldre trådløsteknologi.

Optimus Black med superskjerm

Den andre vinternyheten fra LG er Optimus Black. Her er det vanskelig å skrive at den ved første øyekast framstår som en kjedeligere nyhet enn Optimus 2X, først og fremst fordi spesifikasjonslista er atskillig mer edruelig, men det er nettopp det første øyekastet som er det mest spennende.

Skjermen på Black er ifølge LG "designet for å bli den lyseste, klareste og skarpeste skjermen på mobilmarkedet", og med en lysstyrke på hele 700 nits (som blant annet skal være rundt 200 nits mer enn hva iPhone 4 kan prestere) skal det være mulig å bruke mobilen i direkte sollys uten kvalitetsforringelse.

Gladnyhet for batteriet

Den nye teknologien har fått navnet "NOVA", og i tillegg til å være særdeles lyssterk skal den også være strømbesparende. LG påstår at skjermen på Optimus Black ved normal, innendørs bruk reduserer strømbruken med 50 prosent sammenliknet med en "vanlig LCD-skjerm", noe som bør være kjærkomne nyheter i en tid hvor smartmobil-batterier tømmes raskere enn du kan si "hæh? ble forbindelsen brutt nå?".

Det er ikke umulig at fire tommer er i ferd med å bli en ny smartmobilstandard, ettersom både Black og allerede nevnte 2X har denne skjermstørrelsen.

Black blir tilgjengelig i "løpet av første halvår 2011", og har en forventet norsk pris på 3.500 kroner. 2X vil i utgangspunktet leveres med versjon 2.2 av Android, men ettersom salgslansering fortsatt er et stykke unna bør det ikke være umulig å få 2.3 klar innen den faktisk finnes i butikkene.

DinSide kommer tilbake med full test av begge modellene så snart som mulig.

LG Optimus Black. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus Black. Foto: Øivind Idsø
LG Optimus Black. Foto: LG
TYNN OG LETT: LGs Optimus Black er svært tynn, og føles nesten for lett i hånda. Foto: LG
LG Optimus Black. Foto: LG

Se bilder av LG Optimus Black her: