Med Optimus F5 beviser LG at du ikke må betale skjorta for å kunne nyte raskere surfehastigheter på mobilen. Foto: LG
Med Optimus F5 beviser LG at du ikke må betale skjorta for å kunne nyte raskere surfehastigheter på mobilen. Foto: LGVis mer

LG med billig 4G-mobil

Optimus F5 koster bare 2.500 kroner.

Med 4G skal vi kunne surfe mye raskere over mobilnettet enn med 3G. Ja forutsatt at du bor på riktig sted i landet og har den rette mobilen da...

NetComs 4G-nett har enda ikke kommet

Flere telefoner tilgjengelig på det norske markedet støtter 4G, men felles for de fleste er at de gjerne er lytt dyrere toppmodeller. HTC One, Samsung Galaxy S4 og iPhone 5 er gode eksempler, som alle koster rundt 5.000 kroner.

Det ser sørkoreanske LG ut til å ville ha en endring på.

For bare en måned siden slapp de Optimus G for salg her til lands, en ganske god telefon med støtte for 4G til bare 3.500 kroner. Nå kommer en modell som er enda billigere, faktisk hele tusen kroner.

Les også: Dårlig 4G holder LG unna Norge

«Budsjett-serien» Optimus F

Optimus F5 kommer i enten svart eller hvit farge. Designen er relativt minimalistisk med avrundede kanter.
Optimus F5 kommer i enten svart eller hvit farge. Designen er relativt minimalistisk med avrundede kanter. Vis mer


LG Optimus F5 er med sin veiledende pris på 2.495 kroner er det vi i dag kaller en telefon i mellomklassen. I tillegg til å støtte 4G, kommer den med en 4,3-tommers IPS-skjerm med 960x540 punkters oppløsning, en 1,2Ghz-tokjerneprosessor og et batteri på 2.150mAh.

4G krever mer strøm fra telefonen, men ifølge LG er batteriet utstyrt med en teknologi som kalles for SiO+ som skal gjøre at man kan bruke telefonen lengre før hver lading. Om eller hvor bra det funker, gjenstår å se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nå kan du surfe på mobilen i 4G-nettet

Lagringskapasiteten er på 8 GB, men det skal også være mulig å stappe inn et minnekort på opptil 32 GB. Den har ellers et 5MP-kamera med autofokus på baksiden og støtter også NFC, skal vi tro GSM Arena.

Telefonen kjører Android 4.1.2 Jelly Bean med LGs egne funksjoner som QSlide, som lar deg bruke to funksjoner på skjermen samtidig, og Live Zooming, som lar deg zoome i en film mens den spilles.

LG Optimus F5 kommer i salg i Norge den første uka i juni. Anbefalt utsalgspris er som nevnt 2.495 kroner. Vi kommer tilbake med en test så snart den blir tilgjengelig.

LG er for øvrig ikke helt alene om å tilby billigere 4G-mobiler. HTC One SV er en annen i samme kategori som koster fra 2.700 kroner. Les vår test av den her!

Les flere saker om 4G på DinSide!