STOR OG STILIG: LGs nye toppmodell G Pro 2. Foto: LG
STOR OG STILIG: LGs nye toppmodell G Pro 2. Foto: LGVis mer

LG lanserer G Pro 2

Toppmodell med 5,9-tommers skjerm, 4K-videokamera og blits på fremsiden.

Det er under to uker igjen til årets store mobilbegivenhet, Mobile World Congress, går av stabelen i Barcelona. Det stopper ikke mobilprodusentene fra å sniklansere nye produkter i forkant av messen.

Nå har LG lettet på sløret for en ny toppmodell, kalt LG G Pro 2.

Med en 5,9 tommer 1080p-skjerm faller den rett inn i phablet-kategorien, og blir dermed konkurrent til store telefoner som Samsung Galaxy Note 3, Sony Xperia Z Ultra og HTC One Max.

Vi har testet LGs helt spesielle bue-telefon

Knappeløs på fremsiden

G Pro 2 har den samme knappe-design som LGs nåværende flaggskip, G2, og den nye bue-telefonen G Flex, det vil si med alle knapper plassert på baksiden. Det gjør at nesten hele fremsiden på G Pro 2 består av skjerm, nærmere bestemt 77,2 prosent.

Telefonen har også blitt utstyrt med den kjekke funksjonen «KnockON», der brukeren aktiverer skjermen ved å trykke på den to ganger.

G Pro 2 kommer dessuten med en videreutviklet versjon av denne kalt «Knock Code», som lar deg låse opp telefonen ved å trykke ulike områder av skjermen i en bestemt rekkefølge.

Se hvor mye av din telefon som faktisk er skjerm

FLERE FARGER: G Pro 2 kommer i tre forskjellige farger: hvit, sølv og titan. Den veier for øvrig 172 gram og er 157,9 x 81,9 x 8,3 mm stor. Foto: LG
FLERE FARGER: G Pro 2 kommer i tre forskjellige farger: hvit, sølv og titan. Den veier for øvrig 172 gram og er 157,9 x 81,9 x 8,3 mm stor. Foto: LG Vis mer


Telefonen er ellers utstyrt med en firekjerners Qualcomm Snapdragon 800-prosessor på 2.26GHz og 3 GB RAM, hvilket også bør gjøre den svært kjapp. Den har et 3.200mAh-batteri, som visstnok skal være utskiftbart. Den kommer med enten 16 eller 32 GB lagringsplass, som kan utvides med microSD-kort. NFC og Bluetooth 4.0 støttes også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kameraet er på 13 megapiksler, støtter optisk bildestabilisering og kan dessuten ta opp video med 4K-oppløsning, samt langsom film med 120 bilder per sekund i Full HD. 2,1-megapiksel-kameraet på fremsiden har for øvrig blits, noe LG hevder vil by på bedre selfies tatt i dårlig lys. Vi kjenner ikke til mange andre mobiler som har dette.

Oppo N1 har imidlertid et kamera som kan snus i begge retninger

LG G Pro 2 vil bli levert med nyeste versjon av Android, 4.4 KitKat. Verken pris, tilgjengelighet og hvor vidt den kommer til Norge er kjent på nåværende tidspunkt, men vi antar flere detaljer vil bli klare på MWC senere denne måneden. Forgjengeren, LG G Pro, ble riktignok aldri sluppet for salg her til lands.

Foto: LG
Foto: LG
Foto: LG
Foto: LG
Foto: LG


Les flere mobilsaker på DinSide