Optimus Me koster bare 1490 kroner, og kommer i flere forskjellige farger. Den blir en av de aller billigste smartmobilene på det norske markedet. Foto: LG
Optimus Me koster bare 1490 kroner, og kommer i flere forskjellige farger. Den blir en av de aller billigste smartmobilene på det norske markedet. Foto: LGVis mer

LG lanserer billig Android-telefon

Ønsker å nå førstegangskjøperen av smarttelefoner med modellen Optimus Me.

LG er en av aktørene som satser sterkt på smartmobiler basert på Android-systemet fra Google, og vi har tidligere i vinter omtalt flere andre modeller i selskapets Optimus-serie. Optimus Me blir som lillebror å regne i denne serien, og er myntet på brukere som har sitt første møte med en smartmobil. Det er lagt stor vekt på at ting skal være enkelt.

Optimus Me er kompakt med sine 113.5 x 59 x 13.3 mm og 130 gram, og har en kapasitiv skjerm (hvilket betyr at berøring er nok, du behøver ikke trykke) på 2,8 tommer med oppløsningen 320 x 240 piksler. Operativsystemet er Android 2.2, også omtalt som Froyo. Den kommer med en rekke programmer forhåndsinstallert, blant annet for sosiale medier, og funksjonaliteten kan utvides via Android Market.

 Foto: LG
Foto: LG Vis mer


Telefonen støtter ellers trådløst nettverk, Bluetooth, høyhastighets mobilt internett (HSDPA), nettsurfing på vanlige nettsider, og det meste du ellers kan forvente av en smarttelefon. Den har også innebygd radio.

Les også: To billige Android-telefoner i duell

Kun lavoppløst video

Optimus Me har arbeidsminne på 140 MB, samt 2 GB internlager, som kan utvides med microSD-kort (inntil 32 GB kort støttes). For øvrig har telefonen et 3 megapiksels kamera og mulighet for å ta opp video i VGA-oppløsning (640 x 480 piksler). Den støtter også avspilling av video i inntil 800 x 480 piksler, men HD-video støtter den ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Taletiden er oppgitt til inntil 5 timer, med standby-tid på inntil 450 timer.

Rimelig

Telefonen kommer på markedet allerede denne måneden, og prisen er satt til 1.490 kroner uten binding, inkludert mva.

Den blir en åpenbar konkurrent til Sony Ericssons X10 Mini, som ifølge Prisjakt også fås til rundt samme pris nå.