Optimus Vu blir et spennende alternativ til Galaxy Note. Foto: Produktbilde
Optimus Vu blir et spennende alternativ til Galaxy Note. Foto: ProduktbildeVis mer

LG klare med Optimus Vu

LG er tydeligvis lei av at Samsungs Galaxy Note får så mye oppmerksomhet.

I følge LG har Optimus Vu allerede solgt over 500.000 enheter i Korea siden lanseringen i mars måned. Her på berget må vi imidlertid vente litt til, for Europa-lanseringen er satt til september 2012.

Så hva får vi?

Det mest opplagte er at LG her har økt skjermstørrelsen, Vu er nemlig utstyrt med en 5-tommers IPS-skjerm, noe som blant annet borger for god innsynsvinkel. Skjermen har forøvrig et 4:3-format, og oppløsningen er satt til 768 x 1024 piksler.

Dermed får altså LG en direkte konkurrent til dagens Samsung Galaxy Note på 5,3 tommer. Optimus Vu vil også bli levert med en oppdatert versjon av QuickMemo™ og Notebook, for å utnytte skjermens størrelse.

Her er DinSides test av Samsung Galaxy Note

Den europeiske versjonen av Vu har blitt noe oppdatert siden Asia-lanseringen, og på innsiden skal det nå være en firekjerners NVIDIA Tegra 3 brikke. LG nevner også en femte "spareprosessor" som skal gjøre jobben på lette områder, det vil si samtaler, e-post, musikk og videoavspilling. Tanken er altså at slike enkle arbeidsområder ikke krever at mobilen jobber for fullt, og LG påstår dermed at batteritiden øker.

Optimus Vu er forøvrig en Android-mobil, og leveres med 4.0 Ice Cream Sandwich på plass.
Den har et internminne på 32 GB, et 8 MP kamera på baksiden og et 1,3 MP kamera i fronten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vekten er 168 gram, og de fysiske målene er 13,96 x 9,04 x 0,85 cm.

Optimus Vu P895 kommer i svart og hvit fra og med slutten av september, og prisen starter på 4.490 kroner.

Ellers er det ikke så mye vi vet foreløpig, men vi håper å se Optimus Vu på årets IFA-messe i slutten av neste uke sammen med den nye Samsung Galaxy Note 2.