LG G3 er friskmeldt

Vi fikk et nytt testeksemplar uten varmeproblemer.

<strong>RETTELSE:</strong> Vårt første testeksemplar var ikke et produksjonsklart eksemplar, og derfor har vi testet LG G3 på nytt. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
RETTELSE: Vårt første testeksemplar var ikke et produksjonsklart eksemplar, og derfor har vi testet LG G3 på nytt. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

En gang i blant får man et mandagsprodukt til test. Som regel er produktet såpass defekt at man skjønner tegninga og ber om å få et nytt, men det hender også man får produkter der det ikke er like innlysende at det har en feil.

Sistnevnte var tilfelle i fjor da vi testet en Asus-ruter og først fikk to «betautgaver», og det samme var tilfelle denne uka da vi mottok LG G3 til test.

Vi trillet en firer på terningen til LGs nye toppmodell, blant annet fordi vi opplevde varmeproblemer og litt smålugging i ytelsen som trakk ned inntrykket.

LG var raske på telefonen og ba om å få sende oss et nytt eksemplar. Varmeproblemet var kjent fra pre-produksjonsmodeller og derfor mistenkte selskapet at vi hadde fått et slikt produkt, og ikke ett som samsvarte med det man får kjøpt i butikken.

I går testet vi den nye modellen og har følgende bemerkninger:

  • Vi klarer ikke å fremprovosere ytelsesproblemene der hjemskjermen støtt og stadig måtte «tegnes opp». Telefonen virker også jevnt over kvikkere enn det første eksemplaret, men scorer det samme i syntetiske ytelsestester.
  • Vi har ikke klart å fremprovosere meldingen om at telefonen vil skrus av på grunn av varmeutvikling, til tross for at vi har kjørt ytelsestester på løpende bånd – i sola.
  • Vi har imidlertid fått beskjed om at lysstyrken ikke kan skrus opp over 90 prosent på grunn av at telefonen er varm, og det uten at vi har belastet den spesielt tungt (dette skjedde allerede etter å ha installert ytelsestest-appene.
Basert på dette har vi valgt å heve karakteren med et ekstra øye på terningen – fra fire til fem, og vi har oppdatert testen i henhold.

I følge LG skal ikke problemene vi opplevde gjelde versjonene som selges i butikk – skulle du allikevel oppleve å få slike problemer med et produkt kjøpt i butikk, anbefaler vi deg å kontakte produsenten.

Les den oppdaterte testen: LG G3 – terningkast 5!