LG annonserer G Flex 2

Nok en buet telefon – med selvreparerende bakside.

<strong>BUET:</strong> LG G Flex 2 har kurvet design som skal redusere refleksjoner fra omgivelsene. Foto: LG
BUET: LG G Flex 2 har kurvet design som skal redusere refleksjoner fra omgivelsene. Foto: LG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et snaut år siden testet vi LG G Flex; en smarttelefon med kurvet design. Den gangen var telefonen 6 tommer over diagonalen og hadde «bare» en oppløsning på 1280x720.

Nå står oppfølgeren for tur, og på CES-messen i Las Vegas har LG vist frem G Flex 2.

Krympet

Den nye varianten er krympet noe, med skjermstørrelse på 5,5 tommer og oppløsning på full HD, som gir en pikseltetthet på 401ppi, mot 245 på forgjengeren. I følge våre utregninger utgjør skjermen drøye 75 prosent av fotavtrykket, som er blant de beste i klassen.

LES MER: Hvor stor andel utgjør skjermen?

I følge LG skal det kurvede designet gjøre det lettere å nå hele telefonen med fingeren, i tillegg til at den i større grad passer rundt kinnet når du snakker i telefonen. LG hevder også at det kurvede designet gjør at refleksjoner fra omgivelsene blir mindre.

STILREN: G Flex 2 er 5,5 tommer over diagonalen og har full HD-oppløsning. Foto: LG
STILREN: G Flex 2 er 5,5 tommer over diagonalen og har full HD-oppløsning. Foto: LG Vis mer


Ny Snapdragon-prosessor

På innsiden sitter den splitter nye Snapdragon 810-prosessoren med åtte kjerner som snurrer på 2,0GHz. Telefonen kommer i 16GB og 32GB-varianter (det er usikkert om begge kommer til Norge), med støtte for minnekort inntil 128GB. Arbeidsminnet (RAM) er oppgitt til 2GB.

På kamerafronten ser det ut til at G Flex 2 arver fra LG G3, der kameraet har oppløsning på 13 megapiksler – med optisk bildestabilisering og laserfokus. Selfie-kameraet er på 2Mp, som i disse dager er noe beskjedent.

Som på LG G3 sitter også av/på- og volumknappene på baksiden, men der du også kan prikke to ganger på skjermen for å vekke telefonen til live, eller prikke en kode direkte på sort skjerm om du har beskyttet den med en såkalt «knock code».

Reparerer seg selv

I likhet med forgjengeren er baksiden belagt av en tynn film som gjør at små riper vil forsvinne av seg selv. LG hevder at denne nå er 60 ganger så effektiv og at små riper nå vil forsvinne i løpet av cirka fem sekunder.

RIPEFRI? Kanskje ikke, men små riper skal i hvert fall bli glattet ut av seg selv. Foto: LG
RIPEFRI? Kanskje ikke, men små riper skal i hvert fall bli glattet ut av seg selv. Foto: LG Vis mer


På forgjengeren prøvde vi imidlertid å lage en litt større ripe med en nøkkel, og den forsvant aldri.

Kjører Lollipop

Som seg hør og bør med Android-telefoner som lanseres i 2015 kommer G Flex 2 med siste utgave av Android, versjon 5.0 (Lollipop).

LES MER: Slik er Android Lollipop

Salgsstart her til lands blir i løpet av første kvartal, men veiledende utsalgspris er foreleøpig ukjent. Vi forventer imidlertid at den blir blant de dyrere telefonene på markedet og kommer selvsagt til å teste den nye LG-telefonen når den kommer i butikkene.