Lettere Google-søk fra mobilen

Raskere å skrive, samt kjappere tilgang til hva som er i nærheten.

I går kveld rullet Google ut en oppgradering av sitt søk for mobiltelefoner, og de nye endringene er allerede på plass både på iPhone- og Android-utgaven av Google – også her til lands.

Spesielt er det to ting som har blitt bedre. For det første slipper du nå å skrive like mye som før, takket være muligheten til å "bygge" opp setninger.

Alt du trenger å gjøre er å skrive søket ditt, og som før foreslår Google hva du muligens har tenkt til å søke etter. Men – der du før bare kunne trykke på ett av forslagene, lar den nye løsningen deg trykke på en knapp slik at du kan fortsette å skrive på forslaget fra Google. Når du til slutt er fornøyd, kan du trykke på hele søkesetningen som før.

Lettere å finne noe i nærheten

Den andre nyheten er kjappere tilgang på steder i nærheten, som nå ligger som ikoner på bunnen av søkesiden. Siden Google vet hvor telefonen befinner seg, får du raskt opp et kart over de nærmeste minibankene, kafeene, bensinstasjonene etc.

Dette er foreløpig langt fra komplett her til lands, men våre testsøk viser at du som regel finner noe av interesse innenfor de ulike kategoriene uansett (det var visst ingen minibanker i Moss, men pytt-pytt).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under ser du to videoer som forklarer de nye konseptene: