Det beste kameraet er det du har med deg. Smarttelefonen åpner for mange nye bruksområder enn før! Foto: Colourbox
Det beste kameraet er det du har med deg. Smarttelefonen åpner for mange nye bruksområder enn før! Foto: ColourboxVis mer

Lesernes beste mobilkamera-tips

Mobilkameraet kan brukes til så mangt. Se hva lesernes beste tips er.

Mobilkameraet kan gjøre hverdagen enklere på utrolig mange måter.

Vi har i to artikler kommet med mange forslag til nye bruksområder utover det å bare knipse et bilde og dele det på Facebook.

For eksempel kan du bruke mobilkameraet til å ta bilder av en kvittering, slik at du alltid har den tilgjengelig selv om du glemmer den hjemme eller roter den bort.

Les også:

For noen dager siden oppfordret vi leserne til å komme med sine forslag på hva de bruker mobilkameraene sine til. Her er de ti beste:

1) Ta bilde av hotellet du bor på. Vis dette til taxisjåfør når du skal hjem.
- Krister Austarheim

2) Bruker det til jakkelappen på utesteder. Den kan lett forsvinne, og da er det veldig greit å ha bilde av den!
- Øyvind Midtbø

3) Jeg bruker kameraet til å ta bilder av registreringsnummer og bil jeg parkerer ved når jeg skal gå fjelltur o.l. Blir det et merke/bulk med dør som slår borti. er saken grei. - Bjørn Ivar Haugen

4) Også smart å ta bilde av fargelappen på malingsboksen. Så har du BÅDE fargekode OG malingstype med når som helst :)
- Kevin Eikrehagen

Artikkelen fortsetter under annonsen

5) Når det er tilbud på noe i butikken, tar jeg ofte bilde av prisen på hylla, slik at når kassadamen slår inn feil pris, så har jeg bevis for at den faktisk kostet det jeg sier.
- Freddy Johansen

6) Jeg bruker det når jeg er på IKEA for å ta bilde av lappen som viser hvor tingene finnes på lageret.
- Linn Jones

7) Når du er på ferie, på reise, i fornøyelsespark og så videre, ta bilde av barna om morgenen. Dersom de forsvinner, har du et oppdatert bilde med hva de har på seg å vise til politiet, vakter osv.
- Jan Sandtrø

8) Pricespy/Prisjakt-app og kamera! Genialt å tusle rundt på Elkjøp og skanne strekkode på en vare du har lyst på og se om den er overpriset eller ikke. Kan spare masse penger på slikt.
- Andreas

9) Når jeg går en ukjent sti i utmark eller lignende, tar jeg bilde "bakover" med jevne mellomrom, og ved vendinger og krysninger, hvis jeg skal tilbake samme vei. Dette er en gammel metode. Å snu seg å se omgivelsene, hvordan de ser ut, når du kommer tilbake andre veien... Nå har vi jo GPS, men metoden er ikke til å forakte.
- Geir Olmod Garatun-Walde

10) Rømningsvei og evakueringsplaner på hotel og båter.
- Steffan Røstvig

11) Tar bilde av ting jeg demonterer, slik at jeg vet hvordan jeg setter det sammen igjen.
- Thomas Westby

12-14) Ta skjermdump av turkart før turen i tilfelle dekningen skal falle ut, ta bilde av papirkart for samme formål, og så ta bilder av sider i turboka istedenfor å ha med hele boka på tur (for eksempel Opptur-bøkene inneholder mange turforslag med bilder og veibeskrivelse, men bøkene veier sikkert 1 kg eller mer hver).
- Flatpakke

Les flere saker om mobil på DinSide!