<strong>BATTERITID:</strong> Den er stor og tung, men har et av markedets største batterier. Det skal gi svært god batteritid, hevder produsenten. Foto: LENOVO
BATTERITID: Den er stor og tung, men har et av markedets største batterier. Det skal gi svært god batteritid, hevder produsenten. Foto: LENOVOVis mer

Lenovo lanserer smartmobil med gigantbatteri

Kapasitetsproblemene i ferd med å bli løst?

Alle som har smartmobil må forholde seg til en batteritid som ikke på langt nær kan måle seg med hva de gamle, enkle mobiltelefonene kunne skilte med. Det er mange årsaker til det, men store skjermer og alle tjenestene som krever at du alltid er på nett krever sitt av batteriet.

Det gjøres stadig forbedringer i maskinvaren og skjermteknologiene som resulteterer i mindre strømbruk, men samtidig har mange produsenter fokus på å lage tynnere og lettere produkter, noe som gjerne medfører at batteriet må krympes, og dermed går gjerne vinningen opp i spinningen.

Les også: Denne mobilen er laget i Norge

Motstrøms

Men det er ikke alle mobilprodusenter som tenker likt. Under årets Mobile World Congress i Barcelona, viste for eksempel Lenovo fram Android-modellen S860, som er den første smartmobilen som er utstyrt med et svært batteri med kapasitet på hele 4000mAh.

Til sammenligning har iPhone 5S en kapasitet på 1440mAh, mens Samsung Galaxy S4 sitt er på 2600mAh.

Det har gjort mobilen temmelig tykk (10,3 mm), og vekten er 190 gram. Til sammenligning veier iPhone 5S 112 gram.

Les også: Deksel med ekstra lagringsplass

Prate i nesten to døgn

Med denne kapasiteten lover Lenovo at du for eksempel skal kunne prate i inntil 43 timer gjennom 2G-nettet på fulladet batteri. Ved normal bruk vil det kunne gå flere dager mellom hver gang den er tilkoblet laderen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesifikasjonene er temmelig midt på treet, med 5,3" skjerm, 720P-skjerm (IPS), 1,3 GHz firekjernet Mediatek MT6582-prosessor, 16 GB lagringsplass og 2 GB RAM. Den støtter to SIM-kort, men ikke 4G LTE. Baksiden av børstet metall gir et solid inntrykk.

Dessverre er ikke Norge på listen over land som får gleden av S860, i hvert fall ikke foreløpig. I andre markeder vil den være tilgjengelig i juni, og prisen vil ligge veiledende på 350 amerikanske dollar.

Les flere saker fra Mobile World Congress 2014