<strong>HEKTA:</strong> Facebook og andre vet at røde varselprikker gjør oss hekta. Men mange opplever de bare som forstyrrende. Foto: Silas Stein/DPA/NTB Scanpix
HEKTA: Facebook og andre vet at røde varselprikker gjør oss hekta. Men mange opplever de bare som forstyrrende. Foto: Silas Stein/DPA/NTB Scanpix Vis mer

Lei røde varselprikker på Facebook? Snart kan du slippe

Facebook tester ut ny funksjon som gjør det mulig å skjule de røde prikkene i fanene på mobilappen.

Publisert

Vi er vel ikke de eneste som synes det er forstyrrende med alle de røde prikkene på de ulike fanene i Facebooks mobilapp.

Nå er raden fylt opp med egne faner for Watch-funksjonen og Marketplace, du har en egen fane for brukerprofilen din, og det finnes en arrangement-fane og en varsel-fane - i tillegg til nyhetsstrøm-fanen.

Når det kommer nytt innhold til noen av disse, dukker det opp røde prikker ment å varsle deg om at nå må du ta en titt. Så må du manuelt trykke deg inn på fanene for at prikkene skal bli borte. Og det gjør man jo, fordi de forstyrrer.

<strong>PRIKKER TIL BESVÆR:</strong> Snart vil du kunne velge om du skal få opp varselprikker på de ulike fanene i Facebook. Skjermbilde: Kirsti Østvang
PRIKKER TIL BESVÆR: Snart vil du kunne velge om du skal få opp varselprikker på de ulike fanene i Facebook. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Tester ny innstilling

Men det kan bli mye varsler, noe også Facebook har innsett.

Ifølge TechCrunch har de begynt å teste ut en ny funksjon som lar deg tilpasse innstillingene for de røde varselprikkene, slik at du kan velge hvilke faner de skal vises på og ikke.

- Folk vil ikke nødvendigvis ha varselprikker i fanene hvis de allerede får varsler på app-ikomet på hjemskjermen, sier en talsperson for Facebook til TechCrunch.

Slik funker det

Vi har fått tilgang på den nye funksjonen, som vi kommer til ved å trykke på Mer-menyen (de tre linjene) > Innstillinger og personvern > Innstillinger > Varsler og Varselprikker.

<strong>NY INNSTILLING:</strong> Plutselig dukket dette valget opp i vår Facebook-app på iPhone. Skjermbilde: Kirsti Østvang
NY INNSTILLING: Plutselig dukket dette valget opp i vår Facebook-app på iPhone. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Der kan vi velge om du skal ha varselprikker på disse fanene: Videoer i Watch, Profil, arrangementer og Meny.

Vi har sett skjermdump av funksjonen i Android-appen hvor man kan skru av Marketplace, så det kan virke som innstillingene varierer etter hva slags type mobil man har.

Det er ikke mulig å skru av varselprikker på selve Varsel-fanen, naturlig nok.

Virker mot sin hensikt

Selv om Facebook bevisst har brukt de røde prikkene og varslene til å gjøre folk avhengige - man må jo bare sjekke appen når man ser den - har det viste seg at de gjør folk urolige, og med andre ord virker det bare mot sin hensikt.

Ifølge TechCrunch kommer Facebook til å jobbe videre med flere måter å tilpasse varslene sine på slik at man får med seg det som er viktig samtidig som det ikke drukner i støy.

Først gjorde de oss avhengige...

I senere tid har en rekke teknologiselskaper kommet opp med løsninger for å takle mobilavhengighet. Apple har sin Skjermtid-funksjon hvor du kan få oversikt over og styre mobilbruken, og Android har fått en som heter Digital Balanse.

I både Facebook og Instagram finnes det dessuten egne funksjoner som lar deg se hvor mye tid du har brukt i de respektive appene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer