Lei av å låse opp mobilen?

Android-app lar deg slippe når du er hjemme.

Synes du det er unødvendig å låse opp telefonen når du allikevel er hjemme? Vi også.
Synes du det er unødvendig å låse opp telefonen når du allikevel er hjemme? Vi også. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smartmobilene blir stadig mer utbredt, og med det betyr det også at mengden personlig innhold på telefonen har økt betraktelig.

Derfor er det hensiktsmessig å låse den – med en PIN-kode, et passord eller opplåsingsmønster, slik at uvedkommende ikke kommer rett inn dersom du mister eller blir frastjålet telefonen.

Det kan imidlertid være litt irriterende å være nødt til å låse opp telefonen hver gang du skal bruke den (spesielt hvis du sjekker innom ofte), og på Android finnes det en applikasjon som er veldig smart i så måte.

Unlock with WiFi er gratis å laste ned, men viser én annonse i varslingsfeltet pr dag (pro-versjon uten annonse til 11 kroner, men vi anbefaler å teste gratisutgaven på din telefon først).

20 Android-applikasjoner du bør sjekke ut

image: Lei av å låse opp mobilen?


Slipp opplåsning når du er hjemme

Applikasjonen fungerer veldig enkelt – du definerer et nettverk (eller flere) du anser som "trygt", og så lenge telefonen er koblet mot dette aksesspunktet, slipper du å låse opp telefonen (både lock screen og kodelås forbigås). Med andre ord kan du for eksempel sette opp programmet slik at du slipper å låse telefonen når du er hjemme (=koblet opp mot hjemmenettverket).

I menyen for innstillinger kan du også aktivere et par andre funksjoner – blant annet kan du få telefonen til å slå av WiFi så fort du ikke har kontakt med hjemmenettverket lenger (kjekt for å spare batteriet), samt definere hvor lenge du vil at det skal gå fra du slår av skjermen til opplåsing kreves (når du ikke er koblet på hjemmenettverket, altså).


Etter å ha prøvd programmet ser det i hvert fall ut til å fungere utmerket på vår telefon. Går vi et stykke unna ruteren er vi plutselig nødt til å låse opp telefonen på vanlig vis, mens det ikke kreves når vi kommer tilbake igjen.

PS! Hvis du bruker en jobbtelefon og firmaet krever (via Exchange) at telefonen låses, vil ikke applikasjonen fungere. Se også hjelpesidene for flere spørsmål og svar.

Testet på Sony Ericsson Xperia Neo, Android v2.3