Fotoappen Layrs byr på en annerledes måte å redigere mobilbildene på - men er det kunst? Foto: Kirsti Østvang
Fotoappen Layrs byr på en annerledes måte å redigere mobilbildene på - men er det kunst? Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Layrs for iPhone

Fotoappen som gjør det enkelt å fikle med lagdelte bilder på mobilen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi knipser bilder med smartmobilen som aldri før, og er det noe det ikke skorter på i de ulike app-butikkene, så er det fotoapper.

Selv om telefonen kanskje ikke fremstår som veldig godt egnet for bilderedigering, er det mulig å gjøre mer enn å bare legge på gammeldagse fotofilter for Instagram og Facebook med den.

Layrs er en ny fotoapp som får bildene dine til å skille seg ut uten at det kreves masse innsats fra din side.

SAMLESIDE:

Apper

Støtte for (to) lag

Som det fremgår av navnet handler Layrs om lag, rettere sagt å redigere i bildelag. Din oppgave er som følger: Du skal markere forgrunn og bakgrunn med et maskeringsverktøy, og så kan du gjøre en rekke forskjellige justeringer på de to lagene i ettertid.

Fremgangsmåten er ganske enkel. Det tar ikke lang tid å bli kjent med hvordan appen fungerer. Det første du skal gjøre er å ta eller åpne et bilde. Når du har gjort det, får du beskjed om å velge en forgrunn, hvilket du gjør ved å flytte fingeren rundt på skjermen. Hvis du ønsker å fjerne maskeringen fra én del av bilde, bare dobbeltklikk på den.

Når forgrunnen er valgt er neste steg å redigere bakgrunnen. Her kan du legge på filtere, justere lysstyrke, kontrast, fargemetning og skarphet samt legge på en blur-effekt. Når du er ferdig med bakgrunnen må du gjøre det samme med forgrunnen.

Les også: Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på

Fungerer ikke alltid like bra

Å velge forgrunnen fungerer omtrent som å skravere et område på bildet. Det er imidlertid ikke alltid like lett - spesielt ikke om objektet har på seg rutete skjorte. Foto: Kirsti Østvang
Å velge forgrunnen fungerer omtrent som å skravere et område på bildet. Det er imidlertid ikke alltid like lett - spesielt ikke om objektet har på seg rutete skjorte. Foto: Kirsti Østvang Vis mer


Sluttresultatet kan bli skikkelig stilig, spesielt om du varierer filterbruken på for- og bakgrunn og eksperimenterer med blur-effektene. Vi har i hvert fall ikke prøvd en fotoapp hvor det er så lett å redigere i flere lag.

Maskeringsverktøyet er riktignok ikke alltid like enkelt å bruke, spesielt på mindre bilder med svært detaljrik forgrunn. For eksempel var det en utfordring å markere hele skjorten på bildet under.

Når du er fornøyd med bildet ditt, kan du lagre det til kamerarullen eller dele det på Instagram, Twitter, Facebook, epost og Flickr, som seg hør og bør for en fotoapp i dag.

Innstillingsmulighetene er for øvrig ikke mange i Layrs. Det eneste du kan justere er bildestørrelsen («normal» eller «høyoppløselig»). Normal er valgt som standard, så husk å oppjustere dersom du ønsker bedre bildekvalitet.

God og gratis

Layrs er på ingen måte den eneste appen som lar deg redigere i lag, men det vi liker ekstra godt med denne, er hvor lettvinn den er å bruke. På kort tid kan du få ganske stilige bilder uten at det kreves masse innsats eller bilderedigeringskunnskaper på forhånd.

Layrs er gratis og kan lastes ned fra App Store her. Vi har spurt utviklerne om appen kommer til Android eller Windows Phone i nærmeste fremtid, men har foreløpig ikke fått svar. Vi krysser fingrene!

Layrs lagrer for øvrig bildene i et kvadratisk format. Ypperlig om du vil laste opp bildene til Instagram etterpå, med andre ord.
Layrs lagrer for øvrig bildene i et kvadratisk format. Ypperlig om du vil laste opp bildene til Instagram etterpå, med andre ord. Vis mer

Og så litt kunst (?)...

Layrs for iPhone


Les også: Fem fine fotoapper til smarttelefonen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer