Lastet ned en halv milliard ganger

Verdens største IP-telefonaktør kan smykke seg med en ny medalje.

Mange har valgt å ta steget videre (?) fra tastaturbaserte samtaler på PCen til å snakke sammen med levende stemmer. Til dette formålet er Skype den suverene markedslederen; nettjenesten som er laget av de samme folkene som står bak Kazaa og den kommende TV-tjenesten Joost, som vi fortsatt sikler etter betakontoer på (ehm, noen som har noen?).

I går rundet Skype 500.000.000 nedlastinger, og hver dag lastes det nå ned 640.000 ganger. Riktignok betyr det ikke at Skype har en halv millard brukere - i snitt har de lastet det nesten tre ganger hver, men 170 millioner er allikevel et imponerende tall. Til en hver tid er et sted mellom 3.5 og 9 millioner brukere logget på det verdensomspennende nettverket.

Skype er gratis å bruke når du ringer til alle Skype-brukere; også for videosamtaler, og prisene for å ringe til fasttelefoner er også svært lave, som gjør at mange velger å bruke programmet til å holde kontakt med venner og kjente verden over. Du kan også få opp til ti SkypeIn-numre som gjør at andre kan ringe deg til lokaltakst hvor enn du måtte befinne deg i verden (gitt at du er innenfor disse ti).

Kilde: Skypejournal.com