Ved å laste ned kartet på forhånd, har du det tilgjengelig på telefonen uten å betale dyr datatrafikk i utlandet.
Ved å laste ned kartet på forhånd, har du det tilgjengelig på telefonen uten å betale dyr datatrafikk i utlandet.Vis mer

Last ned kartet på forhånd

Unngå dyr mobilregning: Labs-funksjon på Google Maps lagrer kartet på telefonen.

Tidligere i år var jeg i Barcelona, og etter å ha spasert litt rundtom, var jeg ikke helt 100% sikker på hvilken retning som tok meg tilbake til hotellet. Løsningen ble å aktivere roaming på telefonen og bruke et par kostbare megabyte på å sjekke kartet og finne ut hvilken retning jeg skulle gå og hvor langt unna jeg var.

Google Maps-applikasjonen på Android oppdateres stadig med nye funksjoner, men noen av dem er litt bortgjemt – de ligger nemlig under labs-paraplyen og må manuelt aktiveres for å kunne brukes. Labs betegner eksperimentelle funksjoner som ikke nødvendigvis fungerer 100%, men erfaringsmessig har vi hatt svært få problemer med dem, enten det gjelder Google Maps eller Gmail.

Les også: De beste labs-funksjonene i Gmail

Fire labs-funksjoner

I skrivende stund ligger det fire funksjoner under labs-paraplyen, og for å se dem, åpner du Google Maps og trykker på menyknappen på telefonen. I menyen som spretter opp trykker du så settings og labs.

Last ned kartet på forhånd


Funksjonene er:

Scale Bar - indikerer målestokken, på samme måte som nettversjonen av Google Maps.

Measure - lar deg beregne avstanden mellom to punkter.

Precache Map Area - dagens godbit, altså muligheten til å forhåndslaste en kartbit til telefonen slik at den er tilgjengelig selv om du ikke er på nett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bigger text - denne gjetter du.

Du aktiverer funksjonene ved å klikke på dem (bekreftes med grønn hake). Når du har aktivert precache map area er du klar til dyst. I vårt tilfelle søker vi først opp Barcelona, og når kartet viser byen, trykker vi på etiketten og velger precache map area. Dernest bruker telefonen noen titalls sekunder (avhengig av nettoppkobling) til å laste ned alt innenfor 16km (10 miles), og dette bekreftes deretter med en sort firkant rundt området.

Har du fortsatt ferie til gode i år, kan du med andre ord gjøre dette før du reiser bort, så slipper du å gå med kartboka eller bruke dyre megabyte på å finne ut hvilken retning du skal gå.

PS! Finner du ikke denne funksjonen, må du gå til nedlastinger-siden i Android Market og oppdatere Google Maps til siste versjon.

Les også: Spar datatrafikk med Onavo