Last ned all eposten på iPhone/iPad/iPod Touch

Er epostmappene dine på iPhone tomme? Her er årsaken - og botemiddelet.

Å ha alle epostene tilgjengelig på telefonen er en nødvendighet for mange. Slik får du iPhone til å laste ned alt fra Exhange-serveren. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Å ha alle epostene tilgjengelig på telefonen er en nødvendighet for mange. Slik får du iPhone til å laste ned alt fra Exhange-serveren. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

iPhone, iPad og iPod Touch kommer alle med Mail - en temmelig potent epostleser fra Apple som støtter de aller fleste aktuelle epost-systemer, inkludert full støtte for Microsoft Exchange. Og når eposten, er lastet ned, indekseres den automatisk, slik at du kan søke lynkjapt etter informasjon i epostmeldingene dine.

Men det er ikke sikkert at akkurat den eposten du leter etter er tilgjengelig på telefonen, ihvert fall ikke hvis du er koblet til jobbens Exchange-server. Det er nemlig slik at Mail i utgangspunktet bare vil hente epost for en viss tid tilbake (normalt 30 dager). Hovedårsaken er å spare lagringsplass, men også at synkroniseringen skal gå kjapt.

I mitt tilfelle har jeg en egen mappe kalt "Viktig info", med en rekke eldre eposter. Med standardoppsettet i Mail ville mappen alltid være tom, fordi alt innholdet var mer enn 30 dager gammelt.

Få Mail til å laste ned alt

Det er imidlertid ikke noe problem å konfigerere Mail til å laste ned all epost du har liggende på Exchange-serveren, og det er kun første gangen etter at du har gjort endringen at synkroniseringen nødvendigvis vil ta litt ekstra tid, så det kan derfor være smart å være tilkoblet et trådløst nettverk når du gjør dette.

Slik gjør du det: Velg innstillinger og bla deg ned til Mail, kontakter, kalendere:

Last ned all eposten på iPhone/iPad/iPod Touch


Klikk på Exchange:

Last ned all eposten på iPhone/iPad/iPod Touch


Klikk på Synkroniser e-post for:

Last ned all eposten på iPhone/iPad/iPod Touch


Klikk på Ingen begrensning:

Last ned all eposten på iPhone/iPad/iPod Touch


Deretter er det bare å vente på at alle mappene fylles opp. Dette kan ta tid, avhengig av hvor mye epost som skal synkroniseres.

Har du ting du lurer på vedrørende konfigurasjon av smartmobiler? Bruk debatten under, så lover vi å lage flere miniguider.

Flere ferske mobilsaker på DinSide.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer