...og vips, så får jeg lest SMS-ene mine. Det gjør ikke du. Foto: Pål Joakim Olsen
...og vips, så får jeg lest SMS-ene mine. Det gjør ikke du. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Lås telefonen med ansiktet

Gratis Android-app beskytter enkelte apps med ansiktsgjenkjenning.

Mange smarttelefoneiere har en kodelås på telefonen som hindrer uvedkommende adgang, men så fort denne er låst opp, er det som regel fritt frem til å se på private bilder, lese tekstmeldinger, laste ned apps, bruke Facebook, sjekke e-post eller hva det måtte være.

På Android-plattformen finnes det flere løsninger som gjør at du kan passordbeskytte enkelte apps, slik at ungene ikke får tilgang til Android Market, din bedre halvdel ikke får lese SMS-ene dine eller den å-så-morsomme kompisen din ikke får tilgang til Facebook-kontoen din.

En av dem er Visidon AppLock, som velger en litt annerledes tilnærming. I stedet for å måtte oppgi passord, PIN-kode eller tegne et opplåsingsmønster, baserer nemlig applikasjonen seg på ansiktsgjenkjenning og gjør derfor at du er nødt til å identifisere deg for kameraet når du vil åpne en av applikasjonene du har valgt å beskytte.

Lei av å låse opp telefonen? Fjern låsen når du er hjemme

Velg hva du vil beskytte

Applikasjonen er gratis å laste ned. Når du starter den første gang, huker du av applikasjonene du ønsker å beskytte. Dernest må du trene den opp til å gjenkjenne ansiktet ditt. Da ser du inn i kameraet og trykker på en "add"-knapp; en prosess du bør gjenta flere ganger for å gjøre gjenkjenningen lettere. Skaperne anbefaler deg å bruke ulike lyssettinger, men at du tar alle bildene rett forfra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lås telefonen med ansiktet


Du må også definere et passord som kan brukes dersom telefonen ikke klarer å gjenkjenne ansiktet ditt (eller dersom du selv vil gi andre tilgang uten å være til stede selv). Når du har gjort det, er du klar til dyst. Prøver du å starte en av applikasjonene du har lagt inn sperre på, vises bildet fra frontkameraet på telefonen og åpner kun programmet dersom ansiktet ditt vises foran skjermen.

Hvis du vil kan du også huke av et kryss slik at du er autentisert helt til skjermen slås av igjen.

Krever Gingerbread og frontkamera

Visidon AppLock krever at du har en Android-telefon som gjører v2.3 (Gingerbread) og høyere, samt at telefonen din har et frontkamera. Nedlastingen er på 5,8MB, men programmet må kjøres direkte fra internminnet på telefonen (kan ikke flyttes til minnekortet).

Visidon Applock (Android Market, gratis)