Lås apper med Lockdown Pro

Gratis app lar deg beskytte Android-apper med en ekstra lås.

<strong>IKKE EN FEILMELDING:</strong> Med Lockdown Pro kan du låse enkeltapper på Android.
IKKE EN FEILMELDING: Med Lockdown Pro kan du låse enkeltapper på Android.Vis mer

Det er ikke bare-bare å låne bort telefonen sin lenger. De aller fleste av oss har mye privat informasjon lagret der, som SMS-meldinger, bilder, chatprogrammer, epost og mer til, som man ikke nødvendigvis vil at andre skal kunne se.

Én ting er å beskytte telefonen med en opplåsningskode, men for mange er det slik at det er flere enn telefonens eier som kjenner til denne koden.

Hender det at barna får lov til å høre musikk eller spille spill, er veien kort til de andre appene som ligger på telefonen. Kanskje har man også kompiser som er veldig glade i å kjøre en aldri så liten «Facerape» mens man er på do, eller bor sammen med noen som er over middels nysgjerrige.

Les også: Lån bort telefonen til barna

Gratis lås til enkelte apper og tjenester

Lockdown Pro er en gratis Android-app som lar deg låse enkelte apper og tjenester på telefonen. Dermed kan du ha en låsekode forskjellig fra den du har når du låser opp selve telefonen.

Appen fungerer enkelt og greit ved at du starter den, velger hvilke apper du vil låse og hva slags type lås du vil ha.

Du kan velge både låsemønster og PIN-kode, i tillegg til at appen har et par andre fiffige triks.

PIN-kode mer tilfeldig plassering av sifferne er én av mulighetene når du låser apper med Lockdown Pro.
PIN-kode mer tilfeldig plassering av sifferne er én av mulighetene når du låser apper med Lockdown Pro. Vis mer


Blant annet kan du gjøre det slik at beskyttede apper viser en feilmelding i det de startes (se bildet på toppen). For å komme forbi denne, må man holde OK-knappen nede, mens en uvitende sannsynligvis bare vil trykke.

Dynamiske koder

Appen har også støtte for dynamiske PIN-koder, der man angir klokkeslettet som PIN-kode (også mulighet for baklengs om man vil).

Tar du det siste skrittet, kan du forhindre at appen kan avinstalleres og til og med skjule ikonet slik at appen heller aktiveres ved å ringe til et selvdefinert nummer (f.eks. **##123**##).

Du kan også sette opp appen til automatisk å låse/låse opp når du kobler til/kobler fra et gitt trådløst nettverk, eller basere dette på geografisk plassering.

Lockdown Pro (Google Play, gratis)

Les også: Slik sikrer du Android-telefonen mot tyveri