Med App lock kan du låse enkeltapper slik at de krever en ekstra låsekode for å åpnes. Kjekt for deg som vil låne bort telefonen uten å gi bort tilgang til alt.
Med App lock kan du låse enkeltapper slik at de krever en ekstra låsekode for å åpnes. Kjekt for deg som vil låne bort telefonen uten å gi bort tilgang til alt.Vis mer

Lås Android-apper med App lock

Gratis app gir ekstra beskyttelse til det du vil holde for deg selv.

I disse dager er det ikke bare-bare å låne bort telefonen sin. Brått får den som låner tilgang til «alt» – Facebook-kontoen, bildene du har tatt, SMS-ene og eposten, og dermed er det ikke nødvendigvis så fristende å la noen låne den for å ringe eller sjekke noe i nettleseren.

Det hjelper heller ikke å ha en PIN-kode eller låsemønster på selve telefonen dersom du må låse den opp for å la noen låne den, og nettopp derfor er Android-appen App lock (Google Play, gratis) så kjekk. Den gjør nemlig at du kan beskytte enkelte apps med PIN-kode eller låsemønster, som da kan være forskjellig fra den du bruker for å låse opp selve telefonen.

En annen variant: Lån bort telefonen til barna

Appen kan lastes ned gratis fra Google Play, og når du starter den opp, definerer du først en PIN-kode som deretter må brukes for å starte appen igjen, og som også brukes for å beskytte appene du plukker ut. I tillegg ber appen om et sikkerhetsspørsmål og -svar, i tilfelle du skulle glemme den riktige koden.

Enkelt og greit - huk av hvilke apper du vil sette en ekstra låsemekanisme på.
Enkelt og greit - huk av hvilke apper du vil sette en ekstra låsemekanisme på. Vis mer


På den neste siden får du ei liste over appene du har på telefonen, og via en enkel skyvebryter på hver app kan du så plukke ut de du vil beskytte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under «advanced»-menyen kan du også velge om du vil låse for installering og avinstallering av apper, samt kreve opplåsningskode for å svare på en samtale, slik at andre eventuelt ikke kan ta telefonen dersom den ringer. Vil du være ekstra sikker, kan du også beskytte appen selv slik at den ikke kan stoppes.

App Lock (Google Play, gratis)

Les også:
Lei av låse opp mobiltelefonen hjemme?
Mistet telefonen? Slik finner du den
iPhone-appen som skjuler SMS-ene dine