Mer enn 15 sekunders story-video på Instagram

Lar deg poste lengre videoer, selv om de er gamle

Story slicer er kjekk for deg som synes begrensningene er for strenge.

POPULÆR FUNKSJON: Flere tjenester har tatt etter Snapchat byr på «story»-funksjoner der bilder og video blir synlig i 24 timer før de forsvinner. Foto: Pål Joakim Pollen
POPULÆR FUNKSJON: Flere tjenester har tatt etter Snapchat byr på «story»-funksjoner der bilder og video blir synlig i 24 timer før de forsvinner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Snapchat var først med «my story»-funksjonen, men den senere tid har den blitt kopiert av flere, inkludert Facebook og Facebook-eide Instagram og Whatsapp.

Konseptet her er at du kan poste bilder og/eller videoer som blir synlig for vennene dine i ett døgn før de forsvinner. Bruker du en eller flere av disse tjenestene har du sikkert vært borti dem.

Noen begrensninger

Litt av poenget med slike historiefunksjoner er at det som postes der skal være ferskt. Du kan ta bilde eller filme med den respektive appen, men hvis du vil bruke noe du allerede har fanget, kan det maksimalt være 24 timer gammelt.

I tillegg har de ulike tjenestene tidsbegrensninger på videoklippene. Instagram tillater 15 sekunders videosnutter, Facebook 20 sekunder og Whatsapp 30 sekunder.

Da kan det være kjedelig om man nettopp filmet en snutt man gjerne skulle ha postet, men som er noen sekunder for lang. Eller poste noe man filmet på hytta i forigårs da nettilgangen var så dårlig.

Bryter opp videoen

Nettopp det syntes sikkert Kevin Lamburg også, skaperen av appen Story Slicer. Den er tilgjengelig for iOS i skrivende stund, men skal også komme til Android «snart».

Og den gjør en veldig enkel ting – dersom du har en video som er for lang eller for gammel for å kunne postes til de nevnte story-funksjonene, kan du hente den inn i Story slicer og få den brutt opp i flere deler.

ENKELT: Velg video, velg tjeneste og bryt opp filmen i små nok deler til at hele kan postes etterpå. Foto: Pål Joakim Pollen
ENKELT: Velg video, velg tjeneste og bryt opp filmen i små nok deler til at hele kan postes etterpå. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Du velger ganske enkelt hvilken tjeneste du har tenkt til å poste på, og så sørger appen for å dele opp videoen slik at alle delene kan postes i rekkefølge etterpå.

Akkurat den biten må du gjøre manuelt selv i den aktuelle appen, men videoklippene ligger klare i rekkefølge.

Spilles av sømløst

Har man flere videoer i en slik «story», blir de spilt av sømløst etter hverandre på disse tjenestene. Så i praksis kan du for eksempel fint poste en to minutter lang video på Instagram-storyen (i praksis åtte biter á 15 sekunder), som oppleves uavbrutt for de som ser den.

Og siden videoklippene som genereres får ferskt datostempel, har det ingenting å si om videoen er tatt for noen dager siden.

Videoene har ingen vannmerker eller ekstra kompresjon, så her er det kun snakk om å forenkle jobben du kunne ha gjort med en hvilken som helst videoredigeringsapp.

Story slicer for iOS (App store, kr 22,-)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer