Lang batteritid frister mest

Men én av tre har aldri brukt fingeravtrykksensoren.

FINGERAVTRYKK: I en undersøkelse svarer én av tre at de aldri har brukt fingeravtrykksensoren på telefonen sin. Foto: KIRSTI ØSTVANG
FINGERAVTRYKK: I en undersøkelse svarer én av tre at de aldri har brukt fingeravtrykksensoren på telefonen sin. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gjøres mange forsøk på å skille seg ut i dagens mobilmarked. Noen telefoner har 3D-skjermer, andre har fingeravtrykksensorer, pulsmålere, bøyde skjermer og mer til.

Britiske uSwitch har gjort en undersøkelse blant den britiske befolkningen om hvilke aspekter ved en mobiltelefon som vil gjøre den mer eller mindre aktuell å kjøpe.

9 av 10 går for batteritid

Lang batteritid kommer best ut, der 89,2 prosent av de spurte mener dette er noe som gjør dem mer fristet til å kjøpe en mobiltelefon. Ingen svarer at lang batterid vil gjøre sannsynligheten mindre for at de kommer til å kjøpe.

På «andreplass» kommer vanntetthet. To av tre synes dette er noe som gjør telefonen mer aktuell å kjøpe. Rett bak kommer zoom-muligheter på mobilkameraet, uten at det er en funksjon som er særlig utbredt.

Her finner du Dinsides mobiltester

Én av tre vil ha fingeravtrykksensor

37,6 prosent mener de vil være mer tilbøyelige til å kjøpe en mobiltelefon dersom den har fingeravtrykksensor, noe som finnes i blant annet iPhone 5s og Samsung Galaxy S5. Her svarer imidlertid 6,8 prosent at telefonen vil være mindre aktuell dersom den har fingeravtrykksensor.

Minst populært er bøyelig skjerm. Der er det faktisk flere som mener vil gjøre telefonen mindre aktuell å kjøpe – 20,2 prosent synes dette er en «turn-off», mot 17,7 prosent som gir tommel opp.

Bare halvparten bruker stemmestyring

Stemmestyring var heller ikke så veldig populært i undersøkelsen, der 26,1 prosent svarer at det vil gjøre det mer aktuelt å kjøpe telefonen. Blant de som allerede har en telefon med stemmestyring, svarer 55 prosent at de aldri har brukt det.

Les også: Slik bruker du Googles stemmesøk

Blant de som har en telefon med fingeravtrykksensor svarer én av tre at de aldri har brukt den, mens over halvparten bruker den daglig. 44 prosent av de med 3D-skjerm på telefonen bruker ikke 3D-funksjonen.

[Via ZDnet]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer