Med Sandbox kan du trygt låne bort telefonen til barna, uten å frykte at de ringer noen, kjøper smurfepenger eller andre ting. Foto: Colourbox.com
Med Sandbox kan du trygt låne bort telefonen til barna, uten å frykte at de ringer noen, kjøper smurfepenger eller andre ting. Foto: Colourbox.comVis mer

Lån bort telefonen til barna

Android-app lar deg begrense hva barna får bruke, slik at du trygt kan låne bort telefonen.

Selv om det finnes mange fine spill og andre barnevennlige apps på telefonen, er det ikke bare-bare å låne den bort til barna. Brått kan de både ringe andre, slette bilder i galleriet, blåse av tusenvis av kroner på in-app-purchases og andre ting mor og far ikke blir så begeistret for.

Famigo Sandbox er en Android-app som lar deg sette telefonen i en slags "barnemodus". Når du laster ned og starter appen, finner den først hvilke apps du har installert som er barnevennlige, der du også kan legge til flere.

Les også: 7 mobilspill det er vanskelig å legge fra seg

Dernest definerer du Sandbox som standard hjemmeskjerm (slik at det ikke bare er å trykke hjem-knapp for å hoppe ut av sandkassa), samt et låsemønster som må brukes for å låse opp og komme i "administratormodus" – der du både står fritt til å gå ut av appen og legge til andre apps som blir tilgjengelig når programmet er aktivt.

Via en egen knapp kan du også se andre anbefalte spill og programmer som eventuelt kan lastes ned.

Lån bort telefonen til barna


Hindre app-kjøp og nettilgang

I oppsettet kan du velge hva du ønsker å sperre for. Eksempelvis kan du hindre barnet i å foreta såkalte in-app-purchases (kjøp inni spillet), eller delta i sosial spilling via OpenFeint eller lignende tjenester. Det er også mulig å blokkere innkommende samtaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det virker også som om utviklerne har tenkt de ekstra stegene – eksempelvis har vi prøvd å holde hjemmeknappen nede og bytte til et annet kjørende program (eller oppgavebehandlingen), men det går ikke. Vi prøvde å dele et bilde via galleriet for å bytte til SMS-programmet, men det gikk heller ikke.

Sikre mobiltelefonen mot tyveri

Hvis du vil, kan du også huke av et kryss for at Sandbox skal starte når du starter telefonen, slik at en omstart heller ikke vil gi full tilgang til telefonen.

Alt i alt en veldig kjekk løsning for deg som har barn, men ikke har så veldig lyst til å låne bort telefonen din uten nøye oppsyn.

Men den kan fortsatt gå i gulvet, da.