Lagre kart offline i Google Maps

«Hemmelig» triks gjør det mulig i både iOS og Android.

Google Maps er kjekk å ha, men er du uten internett, kan det fort bli vanskelig å bruke tjenesten på mobilen eller nettbrettet. Men et «hemmelig» triks kan fikse den saken lett. Foto: Kirsti Østvang
Google Maps er kjekk å ha, men er du uten internett, kan det fort bli vanskelig å bruke tjenesten på mobilen eller nettbrettet. Men et «hemmelig» triks kan fikse den saken lett. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google Maps for iOS 2.0 ble lansert tidligere denne uken, og byr på masse nytt, blant annet en offisiell iPad-versjon.

En annen funksjon er muligheten til å lagre en del av et kart for såkalt offline bruk, det vil si når du er uten internettilgang. Dette kan være kjekt å gjøre dersom du er i utlandet og vil spare roamingutgifter, eller om du har en iPad eller iPod touch uten 3G.

I den nye Android-utgaven av Google Maps finnes det en knapp for å laste ned kart offline, men iOS-versjonen har ikke det. Google har riktignok lovet at det kommer.

Et lite "easter egg" skal imidlertid gjøre det mulig allerede nå, skriver Cnet.

Slik går du frem

Det er ikke veldig vanskelig. For å lagre kart for offline-bruk, må du først zoome inn på området av kartet du vil lagre. TUAW påpeker at det ikke må være et ekstremt stort område, ettersom trikset ikke vil fungere da.

Så trykker du på søkefeltet og taster inn "ok maps". Til slutt trykker du på søkeknappen for å starte nedlastingen.

image: Lagre kart offline i Google Maps


Hvis du ikke har zoomet for langt ut, vil du få opp en melding på skjermen hvor det står "Kartet forhåndslastes". I løpet av kort til vil kartet være tilgjengelig for offline bruk. Da vil det stå "Kartområdet på skjermen har blitt bufret" nederst.

Når kartet er lagret, kan du zoome inn og ut av det som du ønsker, og finne navn på veier og andre steder. Søk fungerer imidlertid ikke, så du bør vite nøyaktig hvor du skal om du skal kunne bruke kartet uten internettilgang.

Merk at den eneste måten å få tilgang til lagrede kart på er ved å gå til området på kartet du har lagret manuelt. Vi kan jo håpe at Google innfører en funksjon for å gå rett til lagrede områder ved en senere anledning.

PS: Trikset fungerer også på Android, men her finnes som nevnt også en dedikert lagreknapp.

Les flere kart-artikler på DinSide

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!