En gang i blant kan det være smart å lagre en nettside slik at du også har den tilgjengelig når du ikke har nettilgang.
Det være seg en nettside du trenger som referanse når du skal til utlandet (for å slippe bruk av datatrafikk), en kvittering eller rett og slett en artikkel du ikke har tid til å lese nå, men som du kunne tenke deg å ta en titt på når du har satt deg på flyet.
LES OGSÅ: Slik tar du med deg musikken på ferie
Enkelt med skjermdump

Én mulighet er selvsagt å ta skjermbilder av nettsiden. Det kan være litt tungvint om den er veldig lang, siden du da må alternere mellom å ta skjermbilde og skrolle litt nedover, men det finnes i det minste apper som kan ta skjermbilder av hele nettsider
Denne metoden har imidlertid sine begrensninger. For det første er det nettopp bare skjermbilder, så du får ikke trykket på lenker til andre nettsider. Teksten blir heller ikke indeksert, så du får ikke søkt etter bestemte ord. Dessuten kan det være at nettsideadressen ikke bare kan limes inn i en annen app uten videre, siden den kan kreve at man er logget inn eller bare kan vises én gang.
Bedre å lagre som PDF
Bedre er det derfor å lagre nettsiden som en PDF-fil. Dette vil også bevare lenker du kan trykke på, og du kan søke etter ord i teksten. Det vil også være smidigere å skrive den ut senere om du ønsker det.
LES OGSÅ: Slik skriver du ut fra hvor som helst
Dette lar seg gjøre rett ut av boksen på de fleste moderne smarttelefoner.
iPhone:
Når du har nettsiden åpen, trykk på deleknappen (firkant med pil) og velg «Arkiver PDF i iBooks».

Da lagres nettsiden i PDF-format på telefonen, som du da kan finne senere i iBooks-appen som finnes på alle iOS-enheter.

Android:
Med nettsiden åpen, trykk på …-menyen og velg «Skriv ut». På toppen velger du lagre som PDF dersom det ikke står der fra før og trykker på lagreknappen. Nå kan du velge om du vil lagre den på telefonen (i nedlastinger-mappen), eller i Google Disk, som er tett integrert på Android-telefoner.
Velger du sistnevnte, vil du muligens gå inn i Disk-appen etterpå, holde fingeren inne på PDF-fila og trykke på knappenål-ikonet for å lagre en lokal kopi.
(Mangler du en filutforsker på telefonen, kan vi for øvrig anbefale Solid Explorer.)
Windows Phone/Windows 10 Mobile:
Dette er ikke støttet rett ut av boksen på Windows-telefoner, så her må du i så fall bruke apper fra en tredjepart (se under).
Les senere med Pocket

Pocket er en slags bokmerketjeneste som er myntet på nettopp det å lese ting senere. Med et enkelt trykk i nettleseren (eller fra delemenyen på telefonen) kan du legge til en nettside i Pocket-listen din for å lese senere, og dette synkroniseres selvsagt på alle enhetene du har koblet til den samme Pocket-kontoen. Kjekt er det også at appen laster ned artiklene på telefonen slik at du kan lese dem offline.
LES OGSÅ: Les det senere med Pocket
Pocket-appen kan lastes ned både for iOS og Android.
Pocket har ingen offisiell app for Windows-telefoner, men på denne siden finner du en rekke uoffisielle varianter, sortert på popularitet.
Her finner du flere «Slik gjør du det»-artikler!
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.