Laget for å snoke

Android-app som nok ikke ville blitt godkjent av Apple, for å si det slik.

<B>INNTRENGER?</B> Denne Android-appen blir tilgjengelig i Android Market denne uka. "Anti" behøver ikke bli noe hyggelig bekjentskap.
INNTRENGER? Denne Android-appen blir tilgjengelig i Android Market denne uka. "Anti" behøver ikke bli noe hyggelig bekjentskap. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er allerede snart et år siden vi skrev om Firesheep, det skremmende Firefox-tillegget som gjorde det veldig enkelt å få tilgang til andre brukeres Facebook- og Twitter-profiler - for å nevne noe.

Nå har en programmerer ved navn Itzhak "Zuk" Avraham vist fram en app for Androd-mobiler som er minst like enkel i bruk, og som har samme potensial for misbruk av andres digitale eiendom som Firesheep.

Gratis-app for snokere

Men "Zuk" vil helst ikke at du skal bruke appen til styggedom, han vil at du skal bruke den i det godes tjeneste.

Appen ble demonstrert under årets DefCon-messe, en konferanse for såkalte undergrunnshackere. Det betyr ikke at de hacker t-bane-nettet, men at virksomheten av og til kan karakteriseres som lyssky.

POTENSIELLE MÅL: Slik kan en liste over mulige enheter som kan hackes ut på \"The Android Network Toolkit\".
POTENSIELLE MÅL: Slik kan en liste over mulige enheter som kan hackes ut på \"The Android Network Toolkit\". Vis mer


"The Android Network Toolkit", eller bare "Anti" hvis du misliker lange navn, blir angivelig tilgjengelig på Android Market (gratis) i løpet av uka, og kan ifølge utvikleren brukes til å scanne etter åpne, trådløse nett i nærheten, for så å finne alle tilgjengelige enheter tilknyttet disse nettene.

"Angrip"-funksjon

Appen tilbyr blant annet muligheter for å "lytte" til aktiviteten på enhetene, og byr dessuten på en egen "Attack"-funksjon. Nøyaktig hva som skjer hvis du trykker angrip vites ikke, men brukerne vil uansett kunne ta over alt fra sårbare Windows-PCer til mobiltelefoner, alt uten å ha særlig kjennskap til dataknekking.

"Anti" bruker i hovedsak utdatert programvare med åpne sikkerhetshull som inngangsport, noe som bør være et greit insentiv for de fleste til å holder applikasjoner og systemprogramvare oppdatert.

Itzhak Avrahams nye verktøy vakte en berettiget oppsikt under Defcon, og selv om altså utvikleren hevder den bare skal brukes til å avsløre svakheter i sårbare sikkerhetssystemer, er potensialet for misbruk åpenbart.

Utvikleren hevder også at en iPhone-vennlig iOS-versjon skal være på vei, men basert på tidligere praksis er det svært liten grunn til å tro at Apple kommer til å godkjenne appen.