Lyst på en telefon som skiller seg ut? Foto: ADzero
Lyst på en telefon som skiller seg ut? Foto: ADzeroVis mer

Lager smartmobil av bambus

Veier halvparten så mye som en iPhone.

Mobiltelefoner er som regel pakket inn i plast, glass og metall. Men behøver det å være slik? Nei, mente designstudenten Kieron-Scottt Woodhouse. Han så seg lei av at alle smartmobilene stort sett følger samme mal, og publiserte sine design-ideer på bloggen sin. Her var hele baksiden av telefonen var byttet ut med bambus!

Mange fordeler

Valget av bambus var ikke tilfeldig. For det første er det lett, robust og i høyeste grad et fornybart materiale. Bambus vokser dessuten svært fort. At bambus finnes i stort antall i nærområdene til de kinesiske mobiltelefon-fabrikkene, var også en viktig grunn til det spesielle materialvalget i konseptet.

Woodhouse ble etter kort tid kontaktet av en teknologi-entreprenør som var interessert i å realisere telefonen, og dermed ble selskapet ADzero født. Fram til nylig har selskapet blant annet jobbet med flere utfordringer knyttet til materialvalget, men mener nå at bambus-konstruksjonen skal være like solid og bestandig som plast.

Svært lett

Telefonen vil være Android-basert, skal veie halvparten så mye som en iPhone, og ha en større skjerm. Foreløpig er ADzero svært tilbakeholden med flere opplysninger om det tekniske, men hevder at produksjonsstarten er nært forestående.

Telefonen skal bli tilgjengelig i flere naturlige fargenyanser.
Telefonen skal bli tilgjengelig i flere naturlige fargenyanser. Vis mer


ADzero er klare på at de sikter seg inn mot mote-segmentet, og bekrefter at produktet i første omgang vil bli gjort tilgjengelig i Londons designfokuserte butikker og forhandlere. Blir det en suksess, vil de åpne for salg i andre markeder etter hvert, ifølge vår kilde Cnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon om telefonen på ADzero.com.