Hvis du er lei den gamle ringetonen på Android-telefonen din, kan denne appen hjelpe deg. Foto: Kirsti Østvang
Hvis du er lei den gamle ringetonen på Android-telefonen din, kan denne appen hjelpe deg. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Lage ringetoner på Android

Stort enklere blir det ikke.

Å lage ringetoner til smartmobilen er enklere enn noensinne. Alt du trenger er en app.

Har du en Android-mobil, kan RingDroid gjøre jobben for deg på 1-2-3.

RingDroid er kort fortalt en app som lar deg lage ringetoner fra lydfiler i formater som MP3, AAC/MP4, WAV og 3GPP/AMR. Sistnevnte er formatet som brukes når du tar opp lyd direkte fra telefonen.

Les også: Lag ringetoner til iPhone

Slik gjør du det

Å lage en ringetone med RingDroid er så lett at hvem som helst kan gjøre det. Før du setter i gang, må du få lydfila du ønsker å lage en ringetone fra, over på mobilen din. Det kan du gjøre ved å koble telefonen til datamaskinen, finne fila og overføre den på vanlig vis.

Vet du ikke hvordan? Les hvordan du kopierer filer til Android-telefonen

Så må du åpne RingDroid. Appen vil først vise deg liste av all musikken som befinner seg på telefonen din. Bla gjennom listen for å finne ønsket lydfil, og trykk på den.

Så skal du velge delen av sangen du ønsker å lage ringetone av. Du velger start- og sluttpunkt ved å flytte på markørene. Du kan trykke på play-knappen for å høre om resultatet ble greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lage ringetoner på Android


Når du er fornøyd, trykk på lagre-ikonet (disketten). Gi ringetonen et navn og velg hva slags type lydfil du vil lagre den som. Du kan velge mellom ringetone, musikk, alarm eller varsel. Velg selvsagt førstnevnte.

Til slutt får du spørsmål om du vil gjøre filen til standard ringetone, eller om du vil lagre den til en spesifikk kontakt. Velg det du ønsker, trykk på Save, og vips er jobben gjort.

Lage ringetoner på Android


Du finner RingDroid på Google Play her. Appen er helt gratis, og enda bedre: helt reklamefri.