Lag stilige «3D-bilder» med Slide Camera

Trykk og dra fort til siden.

<strong>3D-effekt:</strong> Med Slide Camera kan du lage animerte gif-bilder som gir bildene dine en 3D-aktig fremtoning. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
3D-effekt: Med Slide Camera kan du lage animerte gif-bilder som gir bildene dine en 3D-aktig fremtoning. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke akkurat manko på gode fotoapper i App Store; enten du skal ta bilder, redigere dem, lage kollasjer eller hva det måtte være.

Senest i forrige uke kåret Apple foto-appen Enlight til årets app, og forleden dag skrev vi også om den svært fiffige fotoappen Pikazo, som med hjelp av nevrale nett «remixer» et bilde ved hjelp av et annet bilde.

En annen artig fotoapp vi snublet over forleden dag er Slide Camera.

Under kan du se et «bilde» vi tok med den:

Trykk og dra

For å få til denne effekten, benytter Slide Camera seg av algoritmer som kalkulerer dybden i bildet. Alt du trenger å gjøre er å trykke på søkerbildet og så dra telefonen raskt til en av sidene. Til slutt velger du hvilket punkt i bildet som skal være «midtpunktet», og i løpet av et par sekunder har du et bilde tilsvarende det over.

Det kan du, som vi har gjort, lagre som en animert gif, slik at du kan sende det til andre via iMessage, Facebook Messenger eller andre tjenester med støtte for animerte gif-bilder. Det blir selvsagt også lagret i Slide Camera-appen for senere avspilling.

Appen fungerer for øvrig med iPhone 5s eller nyere.

Slide Camera for iOS (App store, kr 19,-)

Egne sosiale nettverk

Mens vi er inne på det, kan vi også nevne at det finnes flere sosiale nettverk med fokus på slike bilder, der man kan «se rundt» ved å vri på telefonen.

Et par av de mest populære er Seene og Fyuse. Begge har apper både for iOS og Android og lar deg fange bilder der du senere kan titte deg rundt ved å vri på telefonen.

Under ser du hvordan det fungerer i Fyuse:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!