Lag fotokollasjer med Instagram Layout

Sy sammen bildene i en fei.

<b>HAR DU MASSE FERIEBILDER?</b> La en kollasj. Instagram ønsker gjerne at du skal bruke deres nye app. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HAR DU MASSE FERIEBILDER? La en kollasj. Instagram ønsker gjerne at du skal bruke deres nye app. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elsker du Instagram? Elsker du fotokollasjer? Elsker du å legge ut fotokollasjer på Instagram? Da er du ikke den eneste.

Rundt 20 prosent av tjenestens 300 millioner brukere bruker en tredjepartsapp til akkurat det formålet, ifølge Re/code, altså over 60 millioner instagrammere.

Hvordan svarer Instagram på det? Jo, de lanserer sin egen fotokollasj-app kalt Layout.

I første omgang er Layout kun tilgjengelig for iOS, men det jobbes med en Android-utgave, skriver Instagram i et blogginnlegg.

LES OGSÅ: - Note 4 har det beste kameraet

Enklere blir det ikke

Appen er veldig enkel i bruk. Du har ti ulike kollasj-oppsett å velge mellom, og du kan legge opptil ni bilder i en kollasj.

Når du åpner appen, får du listet opp bildene fra kamerarullen din. Du kan velge mellom alle bilder, bilder med ansikter eller nylige bilder. Det finnes også en «fotoautomat»-funksjon som lar deg ta fire bilder kjapt etter hverandre.

Når du har valgt bildene du ønsker å ha med samt oppsett, kan du gå videre for å tilpasse kollasjen ytterligere.

LETTVINT: Velg bilder, tilpass rutene og vips har du en fiks-ferdig fotokollasj.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
LETTVINT: Velg bilder, tilpass rutene og vips har du en fiks-ferdig fotokollasj. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Her kan du dra og slippe for å flytte plass på bilder, knipe for å zoome inn eller ut og snu et bilde for å gjøre det speilvendt. Du kan også ta tak i kantene for å gjøre det større eller mindre. Ønsker du å bytte ut et bilde, kan du dessuten gjøre det.

Når du er ferdig med en kollasj, kan du dele det direkte til Instagram eller Facebook eller åpnet det i en annen app.

Savner du flere effekter?

Som sagt er Layout en enkel app. Noen vil nok savne muligheten til å legge på rammer rundt de enkelte bildene, tekst og andre effekter. Det finnes imidlertid en haug med tredjepartsapper som tilbyr dette.

LES MER: Lag flotte fotokollasjer på mobilen

Layout er den andre separate fotoappen Instagram har lansert det siste året. I fjor slapp de Hyperlapse, en app som lar deg lage timelapse-video.

Last ned:
Layout av Instagram for iOS (App Store, gratis)

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!