<b>HAR DU MASSE FERIEBILDER?</b> La en kollasj. Instagram ønsker gjerne at du skal bruke deres nye app. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HAR DU MASSE FERIEBILDER? La en kollasj. Instagram ønsker gjerne at du skal bruke deres nye app. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Lag fotokollasjer med Instagram Layout

Sy sammen bildene i en fei.

Publisert
Sist oppdatert

Elsker du Instagram? Elsker du fotokollasjer? Elsker du å legge ut fotokollasjer på Instagram? Da er du ikke den eneste.

Rundt 20 prosent av tjenestens 300 millioner brukere bruker en tredjepartsapp til akkurat det formålet, ifølge Re/code, altså over 60 millioner instagrammere.

Hvordan svarer Instagram på det? Jo, de lanserer sin egen fotokollasj-app kalt Layout.

I første omgang er Layout kun tilgjengelig for iOS, men det jobbes med en Android-utgave, skriver Instagram i et blogginnlegg.

LES OGSÅ: - Note 4 har det beste kameraet

Enklere blir det ikke

Appen er veldig enkel i bruk. Du har ti ulike kollasj-oppsett å velge mellom, og du kan legge opptil ni bilder i en kollasj.

Når du åpner appen, får du listet opp bildene fra kamerarullen din. Du kan velge mellom alle bilder, bilder med ansikter eller nylige bilder. Det finnes også en «fotoautomat»-funksjon som lar deg ta fire bilder kjapt etter hverandre.

Når du har valgt bildene du ønsker å ha med samt oppsett, kan du gå videre for å tilpasse kollasjen ytterligere.

<strong><b>LETTVINT:</strong></b> Velg bilder, tilpass rutene og vips har du en fiks-ferdig fotokollasj.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
LETTVINT: Velg bilder, tilpass rutene og vips har du en fiks-ferdig fotokollasj. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Her kan du dra og slippe for å flytte plass på bilder, knipe for å zoome inn eller ut og snu et bilde for å gjøre det speilvendt. Du kan også ta tak i kantene for å gjøre det større eller mindre. Ønsker du å bytte ut et bilde, kan du dessuten gjøre det.

Når du er ferdig med en kollasj, kan du dele det direkte til Instagram eller Facebook eller åpnet det i en annen app.

Savner du flere effekter?

Som sagt er Layout en enkel app. Noen vil nok savne muligheten til å legge på rammer rundt de enkelte bildene, tekst og andre effekter. Det finnes imidlertid en haug med tredjepartsapper som tilbyr dette.

LES MER: Lag flotte fotokollasjer på mobilen

Layout er den andre separate fotoappen Instagram har lansert det siste året. I fjor slapp de Hyperlapse, en app som lar deg lage timelapse-video.

Last ned:
Layout av Instagram for iOS (App Store, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer