Lag flotte fotokollasjer på mobilen

Det er lettere enn du tror. Her er tre apper du kan bruke.

LAG EN FOTOKOLLASJ: Har du flere bilder fra påskeferien du ønsker å dele med familie og venner? Lag en fotokollasj, da vel! Foto: KIRSTI ØSTVANG
LAG EN FOTOKOLLASJ: Har du flere bilder fra påskeferien du ønsker å dele med familie og venner? Lag en fotokollasj, da vel! Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi tar stadig flere bilder med smartmobilen, men gjør vi så mye med dem i ettertid annet enn å kanskje dele et par av dem på Facebook eller Instagram?

Forhåpentligvis. Men pass på at du ikke bare lar bildene støve vekk på telefonen. Hva med å lage en fotokollasj i stedet?

Det finnes mange apper som kan hjelpe deg med det, og du trenger ikke engang å være Photoshop-ekspert for å få skikkelig stilige resultater.

Vi har samlet sammen tre kollasj-apper verdt å sjekke ut.

Les også: Ta bedre gruppebilder med AirSnap

PicFrame

PicFrame er en enkel og brukervennlig app som går rett på sak. Når du åpner appen, får du opp en oversikt over rammene du kan benytte deg av, totalt 75. Du kan også velge mellom 7 ulike bildeformater (1:1, 4:3, 16:9 og så videre).

Når du har valgt stilen på rammen, velger du hvilket bilde som skal ligge i hver ramme. Du kan justere posisjonen til rammen samt posisjonen til hvert bilde i rammen.

Trykker du på et bilde, har du muligheten du rotere, speile eller legge på effekter. Du kan endre format på selve rammen. I stedet for firkantet, kan du ha en rund eller rektangulær ramme, eller en hjerteformet om du vil.

PICFRAME: Har et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PICFRAME: Har et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Så kan du også tilpasse stilen på bakgrunnen, og endre fargen fra hvit til hva enn du ønsker, eller legge på et mønster hvis du synes det ser stiligere ut. Når du er ferdig, kan du lagre eller kopiere kollasjen, eller dele det på sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram.

PicFrame er ikke veldig avansert, men det er bare en bra ting. Android-utgaven mangler noen funksjoner i forhold til iPhone-versjonen, men ingenting vesentlig.

PicFrame for iPhone (App Store, gratis)
PicFrame for Android (Google Play, gratis)

Les også: Hvor mange megapiksler trenger jeg på mobilen?

Moldiv

Det første du legger merke til når du åpner Moldiv er alle rammene du har tilgjengelig å lage kollasjer med. 80 er helt gratis, men du kan kjøpe 80 til for drøye ti kroner. Du trenger det antagelig ikke.

For å lage en kollasj, velger du en ramme. I det nye redigeringsvinduet som dukker opp, velger du den delen av kollasjen du ønsker å legge til et bilde. Du kan hente det fra kamerarullen eller ta et nytt bilde med kameraet.

MOLDIV: Er en pen app som er enkel å bruke. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MOLDIV: Er en pen app som er enkel å bruke. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Når du har lagt til alle bildene, kan du justere oppsettet på både selve bildene og rammene rundt. Du kan endre bakgrunnen på rammen om du ønsker det. I tillegg kan du også legge på både tekst og etiketter.

Moldiv har et pent brukergrensesnitt, er relativt brukervennlig, og har nok funksjoner i gratisversjonen til at du får lagt fine fotokollasjer.

Du kan få enda flere rammer, bakgrunner og effekter via såkalte "in-app-kjøp". Hele pakken koster for øyeblikket 5,99 dollar, cirka 35 kroner.

Moldiv for iPhone (App Store, gratis)
Moldiv for Android (Google Play, gratis)

Les også: Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på

PhotoGrid

PhotoGrid har en litt annen tilnærming til hvordan du lager fotokollasjer enn de to ovenfor. I stedet for at du først velger en ramme, skal du plukke ut bildene du har lyst til å bruke. Når du har gjort det, lager appen ferdig et oppsett for deg.

Du kan riktignok velge en ny layout etterpå om du ikke liker det appen foreslår. På Android trenger du faktisk bare å riste telefonen for å gjøre det. Fiffig.

PHOTOGRID: Bortsett fra reklamebanneret er PhotoGrid en finfin app.
PHOTOGRID: Bortsett fra reklamebanneret er PhotoGrid en finfin app. Vis mer


Så kan du naturligvis tilpasse kollasjen i ettertid: bytte plassering på bildene, rotere eller snu bildene og velge en annen bakgrunn. Du kan også legge til både tekst og etiketter, så her har du nesten alt du trenger for å få et fint resultat. Vi savner dog muligheten til å justere lysstyrke og kontrast på de enkelte bildene, eller legge på filtre.

En annen irritasjon med PhotoGrid er reklamebanneret som ligger øverst på skjermen til enhver tid. Vi hadde gledelig betalt noen kroner for å få det vekk.

PhotoGrid for iPhone (App Store, gratis)
PhotoGrid for Android (Google Play, gratis)
PhotoGrid for Windows Phone (Windows Phone Store, gratis)

Lager du fotokollasjer på mobilen? Hvilken app bruker du? Legg gjerne igjen dine erfaringer i kommentarfeltet under!

Les også: Hvilken mobil har det beste kameraet?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer