Lag et stilig bakgrunnsbilde til mobilen

Frisk opp hjemskjermen med dine egne bilder.

NYTT ÅR, NYTT BAKGRUNNSBILDE: Det er flere måter du kan fornye mobilen din på i det nye året. Et nytt bakgrunnsbilde er svært enkelt å få til. Foto: KIRSTI ØSTVANG
NYTT ÅR, NYTT BAKGRUNNSBILDE: Det er flere måter du kan fornye mobilen din på i det nye året. Et nytt bakgrunnsbilde er svært enkelt å få til. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Lei av de samme gamle bakgrunnsbildene på mobilen din? Det finnes flere måter å skaffe seg nye på, og du trenger ikke være Photoshop-guru for å få det til.

Etter at iOS 7 ble lansert i fjor høst, har det blitt populært med abstrakte bakgrunnsbilder som går i ett med designen på operativsystemet.

Det har etter hvert kommet flere apper som lar deg enkelt lage slike bakgrunner selv.

Les også: Ti flotte Android-hjemskjermer

Uskarpt = lekkert

De fleste av dem går ut på å lage uskarpe "wallpapers" av et hvilket som helst bilde på telefonen. Appene, som ofte har ordet "blur" i navnet, fungerer stort sett på samme vis.

Det vil si at du skal plukke et bilde fra kamerarullen, og så justere hvor uskarpt det skal være ved hjelp av en glidebryter. Som regel går det over i det ekstreme, men det kan også se bra ut dersom det bare er litt uskarpt.

ENKEL FUNKSJONALITET: Blur-appene er ikke veldig avanserte, men gjør jobben sin ypperlig likevel. Åpne - justere - lagre.
ENKEL FUNKSJONALITET: Blur-appene er ikke veldig avanserte, men gjør jobben sin ypperlig likevel. Åpne - justere - lagre. Vis mer


I noen av appene kan du også endre farger eller legge på mønster, og vips har du laget et lite stykke egenkomponert hjemskjerm-kunst. Så kan du endelig få brukt de dårligere bildene dine til noe nyttig også!

Bare prøv selv:

Photo Blur for iPhone (App Store, gratis)
Blur for Android (Google Play, gratis)
Blur for Windows Phone (Windows Store, gratis)

Les også: Slik bytter du bakgrunnsbilde på iPhone og Android

Les flere mobilsaker på DinSide