Med Zapd kan du lage en nettside på få strakser og deretter poste bilder, lenker og tekst direkte til den.
Med Zapd kan du lage en nettside på få strakser og deretter poste bilder, lenker og tekst direkte til den.Vis mer

Lag en nettside på 60 sekunder

...alt via telefonen.

For mange år siden var det å lage nettsider kun forbeholdt de få, men med dagens verktøy kan hvem som helst lage ganske fine nettsider uten store anstrengelser.

Det finnes et hav av nettbaserte løsninger beregnet for PC-bruk, som Tumblr, Posterous, Stiqr, SnapPages og mange, mange flere.

Men, også på mobiltelefonen kan du lage hjemmesider uten noe som helst av forkunnskaper. Gratis-applikasjonen Zapd, som for øvrig var "ukens app" i App Store forrige uke, gir deg mulighet til å publisere både bilder, tekst og lenker direkte fra telefonen din, og via applikasjonen kan du også velge blant en god håndfull design.

I tillegg blir nettsiden optimalisert både for mobiltelefon og vanlige nettlesere, og det er selvsagt mulig å dele sine kreasjoner via Twitter, Facebook eller pr epost.

Administrasjonsgrensesnittet lar deg både poste, redigere og slette elementer.
Administrasjonsgrensesnittet lar deg både poste, redigere og slette elementer. Vis mer


60 sekunder?

Vi føler oss over middels flinke med PC og mobiltelefon her i redaksjonen, men det skal sies at min Zapd-debut tok to minutter fra applikasjonen startet til siden var publisert, men selv det er imponerende.

Alt du trenger å gjøre etter å ha startet applikasjonen er å opprette en side, velge design og så kan du starte postingen. Første gang må du imidlertid enten registrere deg som Zapd-bruker, eller koble til Facebook-kontoen din. Når det er gjort, får du et unikt underdomene på zapd.co. Du kan også opprette flere sider slik at du f.eks. kan dedikere én av dem til bildene fra konfirmasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsningen er også tilgjengelig via web, slik at du kan poste bilder, lenker og tekst direkte fra nettleseren på PC-en.

For enkel?

Riktignok er det ikke mange apps som lar deg lage og poste til en hjemmeside kun via mobiltelefonen, men foreløpig er det en del vi savner med denne løsningen. Det mest innlysende er kommentarer fra andre brukere (skal komme etter hvert), samt muligheten til å lenke direkte til ett element på siden du oppretter (f.eks. ett enkelt bilde).

I tillegg savner vi flere muligheter i nettversjonen av Zapd, som f.eks. et bokmerke for å poste et bilde eller lenke, i tillegg til små svakheter som at innleggene sorteres kronologisk (og ikke kronologisk reversert), slik at du er nødt til å flytte på det nye elementet til toppen hvis du foretrekker det slik. Vi opplevde også å miste oppdateringer gjort via webversjonen fordi dette ikke ble frisket opp i mobilklienten.

Med andre ord holder vi fortsatt en knapp på Tumblr og Posterous for deg som bare vil ha en enkel nettside til posting fra mobiltelefon, men holder allikevel et øye på Zapd, som etter hvert vil komme med flere temaer, kommentarfunksjon, mulighet for videoposting og mer til.