Lag 3D-modell av ansiktet ditt med mobilen

Fiffig app kan ende opp som funksjon i Snapchat.

<B>ENKELT</B>: Beveg hodet fra side til side mens appen tar en rekke bilder av ansiktet ditt. I neste omgang lages en 3D-modell som du kan betrakte fra alle vinkler. Foto: YOUTUBE
ENKELT: Beveg hodet fra side til side mens appen tar en rekke bilder av ansiktet ditt. I neste omgang lages en 3D-modell som du kan betrakte fra alle vinkler. Foto: YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snapchat er et av verdens raskest voksende sosiale meldings-apper, og den siste tiden har det blitt svært populært å legge på selfie-linser på snappene dine. Du kan til og med bytte ansikt.

Lager 3D-modeller på sekunder

Det er lite som tyder på at Snapchat har tenkt å gi seg med dette. Ifølge TechCrunch har nemlig selskapet kjøpt opp Obvios Engineering, selskapet som står bak mobilappen Seene. Den lar deg lage 3D-modeller lynraskt ved hjelp av mobilkameraet.

Du kan for eksempel lage en 3D-modell av ansiktet ditt. Her benyttes frontkameraet til å analysere ansiktet, og sette en rekke referansepunkter på sentrale områder. Når analysen er unnagjort, holder du mobilen foran ansiktet mens du beveger hodet til høyre og venstre.

LES OGSÅ: Google Cardboard er så gøy at alle burde hatt en hver

Fascinerende

Senere kan du betrakte ansiktet ditt fra alle vinkler ved hjelp av fingeren - eller ved å snu og vende på mobilen. Du kan naturligvis også dele resultatet med andre på forskjellig vis. Vi har så vidt testet appen på en iPhone 6S, og latt oss imponere.

SKREMMENDE EKTE: Appen lager automatisk en rekke referansepunkter som beholder posisjonen sin når du snur på hodet. Det ferdige resultatet kan betraktes fra forskjellige vinkler ved hjelp av berøring med fingertuppen.
SKREMMENDE EKTE: Appen lager automatisk en rekke referansepunkter som beholder posisjonen sin når du snur på hodet. Det ferdige resultatet kan betraktes fra forskjellige vinkler ved hjelp av berøring med fingertuppen. Vis mer


Dette var tidligere kun mulig ved hjelp av svært avansert utstyr, for eksempel denne håndholdte 3D-skanneren til 11.000 kroner. Nå trenger du kun en helt vanlig mobiltelefon. Det er egentlig ganske sprøtt.

Her ser du en video som forklarer hvordan appen fungerer i praksis:

Ubekreftet

Snapchat har foreløpig ikke bekreftet oppkjøpet, så det er usikkert hvorvidt dette blir en Snapchat-funksjon. Om oppkjøpet skulle vise seg å være reelt, er det imidlertid svært sannsynlig at så skjer.

Inntil videre kan du prøve Seene-appen selv: Android|iOS.

LES OGSÅ: Hoppet du over 3D-TV? Det var smart