Echo lar deg bruke og se flere programmer samtidig på telefonen. Foto: Kyocera
Echo lar deg bruke og se flere programmer samtidig på telefonen. Foto: KyoceraVis mer

Kyocera Echo - Android-telefon med to skjermer

Endelig kan du multitaske ordentlig.

Vi er spente på hvorvidt Kyoceras nye Android-mobil, Echo, blir en suksess. Dette blir verdens første smartmobil med to fullverdige skjermer og gjør at du kan kjøre bruke to programmer samtidig, bruke én skjerm som tastatur, eller slå sammen begge til ett stort bilde; riktignok med en sprekk i midten.

Echo kjører Android v2.2 og kan brettes sammen slik at den fremstår som en "vanlig" (om enn noe tykk) smartmobil. Bretter du den opp, derimot, har du to skjermer til rådighet; begge 3,5 tommer store, med oppløsning på 800x480. Total oppløsning blir derfor 960x800.

 Foto: Kyocera
Foto: Kyocera Vis mer


Telefonen kan riktignok ikke kjøre alle applikasjoner i toskjermmodus. Det følger med syv applikasjoner som har denne muligheten, som epost, SMS, nettleser, bildevisning etc.

Det er også mulig å bruke den ene skjermen som tastatur, eller vise bilder etc på begge skjermene kombinert.

Tema:

Android

Telefonen har ellers kamera med 5Mp-oppløsning og mulighet for å filme med HD-oppløsning. På innsiden sitter det en 1GHz Snapdragon-prosessor (ikke dobbeltkjerne), og telefonen kommer med et 8GB MicroSD-kort, som kan byttes ut (32GB maksimalt).

Echo blir sluppet på det amerikanske markedet først, og kan ved lansering kun kjøpes via mobiloperatøren Sprint, der prislappen blir $199 med to års binding til et Sprint-abonnement. Hvorvidt den vil lanseres globalt vites ikke i skrivende stund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva tror du? Er to skjermer velkomment på en mobiltelefon, eller går vinninga opp i spinninga når telefonen blir tykkere? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.